Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

33Aquest cap de setmana entreguem una doble matrícula d’honor de forma excepcional a les gestes de Ferran Latorre i Kilian Jornet a l’Everest. Menció especial per a Laura Orgué, Óscar Pujol, la USAP de Perpinyà i Natàlia Garcia.

notes34

Matrícula d’honor: Ferran Latorre i Kilian Jornet

No passa cada dia que dos catalans pugin a l’Everest per assolir fites històriques. Ferran Latorre hi va completar el 14è vuit mil de la seva vida, essent el primer alpinista de casa nostra en aconseguir aquest repte. Kilian Jornet va completar una ascensió de 17 hores per fer el segon cim al punt més alt del planeta en només sis dies de diferència. La primavera catalana a l’Everest és senzillament increïble.

També han estat protagonistes…

Laura Orgué

La igualadina ha superat els problemes físics que li han fet la murga en els darrers mesos per tornar a competir al quilòmetre vertical de Zegama amb una demostració  de força espectacular. Rècord històric de la prova basca i triomf meritori que li auguren una bona temporada estiuenca amb l’objectiu de proclamar-se, de nou, campiona del món de la disciplina.

Óscar Pujol

El bigoti més famós del ciclisme mundial ha tornat a demostrar que Japó és com la seva segona casa aconseguint una victòria d’etapa i el triomf final al tour del país asiàtic per segon any consecutiu. Allà la fama de Pujol és altíssima i el corredor català resident a Castella i Lleó sempre troba la manera de destacar i acumular podis i triomfs.

USAP Perpinyà

Mentre el primer equip de l’entitat històrica de rugby de Perpinyà viu moments foscos el planter sembla entestat en obrir noves finestres d’esperança cap al futur. Aquest cap de setmana l’equip promesa ha guanyat el campionat de França després de vèncer el Castres a la final per 18 a 6. Feia 12 anys que no alçaven aquest títol.

Natàlia Garcia

Després de competir als europeus, la terrassenca ha triomfat a casa davant un pavelló de la Vall d’Hebron ple a vessar. La catalana s’ha endut el triomf a la 4a edició del Ciutat de Barcelona de gimnàstica rítmica amb 77.000 de nota final, per davant la búlgara Vladinova (70.400) i la representant d’Israel, Filanovsky (68.900). Triomf molt meritori davant l’elevada competència internacional.

https://www.youtube.com/watch?v=tEVKCkBcBQk