Miquel Masoliver, un campió d’Europa a Taradell

3 minuts de lectura

Retirada total o pas al costat? Hi ha esportistes que un cop decideixen abandonar l’elit ho fan per tancar totalment amb la seva etapa com a jugadors o esportistes d’alt nivell; d’altres, prefereixen baixar un xic les revolucions i allargar la seva etapa de jugadors en competicions més modestes. És el cas de Miquel Masoliver, quatre cops campió d’Europa d’hoquei patins amb el Barça i que ha acabat la seva cinquena temporada al Club Patí Taradell, celebrant aquest dissabte l’ascens amb els osonencs a la categoria de plata.

D’Osona a can Barça passant per Portugal

Masoliver es va criar vital i esportivament a Roda de Ter, on hi va jugar fins al setze anys. Un poble amb una escola d’hoquei prominent, que tot i no disposar d’un equip sènior d’alt nivell ha tret jugadors d’elit en els darrers anys com Dani Viñas, Juli Anguita, els germans Baucells o el mateix Miquel.

En aquell moment, l’equip del poble es va quedar sense nanos per fer el juvenil i en va haver de marxar, fent les maletes cap a Voltregà. Allà hi passaria dos anys on no va acabar d’establir-se al primer equip, provocant això la seva marxa a l’etern rival, el Club Patí Vic.

A la capital osonenca s’hi estaria quatre temporades on, ara si, es va establir al primer equip i va arribar a debutar amb la selecció espanyola. Ja més format arribaria la seva aventura a l’estranger, on va declarar “buscava tornar als orígens”, després d’haver-se trobat un hoquei d’elit més avorrit al que hi estava acostumat: va marxar a l’Infante de Sagres portuguès, on va poder practicar de nou l’hoquei ràpid i dinàmic que li agradava.

Finalment, després de dos anys al país més occidental de la Península Ibèrica, Masoliver no va poder resistir la trucada de Carlos Figueroa, i formà part de l’època llegendària del club blaugrana; una etapa (03/04 a 07/08) on el Barça guanyaria les cinc lligues en joc, quatre Copes d’Europa i una Copa CERS: gairebé impecable.

masoliver_barça

Taradell, novament de plata

Després d’una nova etapa al Club Patí Vic, Masoliver va reduir la marxa i va fitxar el 2012 per un Taradell que tot just iniciava la seva segona etapa en la història a la categoria de plata de l’hoquei patins. Després d’una fugaç aventura el 2007, els osonencs compraven aquest cop la plaça del Club Patí Monjos. La nova etapa dels blanc-i-blaus a Primera Estatals seria de nou breu i han calgut esperar tres anys més fins que el Taradell de Masoliver ha pogut celebrar el retorn a la categoria de plata.

Ho ha fet aquest cap de setmana, en un plàcid partit guanyat per 10-0 a un descendit Masquefa; un encontre disputat a un Pavelló d’Esports d’en Pujoló ple a vessar i en el que vam poder gaudir d’una festa final de temporada ben merescuda.

Dèiem fa uns mesos que a “Osona, els derbis van de tres en tres”, en referència a l’ascens el darrer any del Manlleu a la màxima categoria i que elevava a tres els equips de la comarca a OK Lliga. Malauradament, en el mateix instant que el Taradell celebrava aquest nou ascens, els manlleuencs perdien davant el Vilafranca i certificaven el seu descens a Primera Estatal. Els derbis osonencs deixaran de ser de tres en tres a la màxima categoria, però en passarem a tenir un de ben viu a Primera Estatal.

Un esportista implicat políticament

Miquel Masoliver va aparèixer i molt a la premsa el 2006, quan va decidir que no es posaria més la samarreta de la selecció espanyola. Eren els anys en els quals la selecció catalana semblava més a prop que mai d’obtenir l’oficialitat, però com sabem la història es va reduir a una Copa Amèrica vençuda el 2007. Tot i així, l’osonenc va obrir camí i va posar sobre la taula el debat sobre la obligatorietat de jugar o no amb una selecció que no el representava; un camí que malauradament no han seguit gaires esportistes, cada cop menys avesats a mostrar públicament els seus pensaments polítics.

Anys després, en Miquel continuaria la seva vinculació amb el debat públic com a regidor d’Independents per Roda, on no hi arribà a esgotar la legislatura.

masoliver_cat

*Fotografies gentilesa de www.taradell.com i del Futbol Club Barcelona.