Laura Orgué, a la sortida de la prova / Salomon

Laura Orgué estrena temporada amb un rècord a Zegama

1 minut de lectura
Laura Orgué, a la sortida de la prova / Salomon
Laura Orgué, a la sortida de la prova / Salomon

Fa uns dies, en plena celebració de la Transvulcania canària, Laura Orgué es proclamava campiona del món de quilòmetre vertical de 2016. El motiu, la desqualificació per dopatge (heptaminol) de la francesa Christel Dewalle, que s’havia endut l’or. Un nou èxit per a una cita que la igualadina ha dominat amb solvència en els darrers anys i que arribava en un any marcat per la lesió soferta en la temporada d’esquí de muntanya.

Aquest 2017 les coses no han rutllat sobre els esquís. Orgué va decidir acabar la temporada abans del previst per operar-se després d’haver sofert problemes físics abans de la disputa del mundial, que la van deixar fora de joc sense poder entrar en competició. Aquest mes de maig Orgué tenia previst debutar a la Transvulcania, però la falta de musculatura derivada dels problemes físics de l’hivern van portar-la a renunciar a disputar-hi el quilòmetre vertical. Dues setmanes més tard, la catalana ha estrenat temporada de curses de muntanya i ho ha fet amb una exhibició a Zegama.

Orgué ha guanyat el quilòmetre vertical (una prova de 1.000 metres d’ascensió amb només tres quilòmetres de recorregut) amb la millor marca de la història de la prova, que forma part del circuit mundial d’aquesta disciplina. La igualadina, que no ha confirmat la seva presència fins a pocs dies de la prova, ha guanyat amb un temps de 41 minuts i 40 segons i completat l’ascensió davant de Maite Maiora i Maria Zorroza.

Jan Margarit, subcampió

A la cita hi participaven algunes de les millors especialistes del món. Entre elles, Emelie Forsberg, que fa pocs dies intentava l’ascensió al Cho Oyu de l’Himàlaia al costat de Kilian Jornet. Caldrà veure quin calendari segueix Laura Orgué a partir d’ara. A priori, l’Olla de Núria o la Marató del Montblanc formaven part del seu primer programa anual, però la igualadina anirà decidint en funció del seu estat de forma amb l’objectiu d’estar al màxim nivell al mes de juliol, quan arriben les grans cites de la temporada de curses de muntanya.

En categoria masculina, Jan Margarit ha aconseguit la segona plaça del quilòmetre vertical, només superat pel gran favorit de la prova basca: Stian Argenmund.