Les notes del cap de setmana esportiu

1 minut de lectura

El darrer cap de setmana del mes de febrer ens ha ofert actuacions sensacionals. Algunes d’elles, en campionats del món, com Clàudia Galícia, Mireia Miró, Kilian Jornet o Ander Mirambell. Per a una campiona d’una cita mundialista se’n va la matrícula d’honor. Ragna Debats encapçala una selecció de protagonistes amb Pau Bargalló, Can Ventura, Dídac Costa i Pau Capell.

notes21

Matrícula d’honor: Ragna Debats

Ha hagut de competir amb els colors d’Holanda davant la impossibilitat de fer-ho amb Catalunya. Però Debats ha tornat a demostrar que és una de les millors corredores del món sobre la neu. S’ha imposat amb molta comoditat al mundial de Saranac Lake i millora la segona plaça obtinguda el 2016. Pràcticament dos minuts d’avantatge sobre la segona classificada mostren l’excel·lent nivell de l’ebrenca que aquest 2017 celebra el seu 38è aniversari.

També han estat protagonistes…

Can Ventura

L’equip de Palma està completant una magnífica temporada a la màxima divisió del voleibol estatal en l’any del seu debut. Ja apuntava maneres a l’inici del curs i ara acaba de ratificar les seves magnífiques prestacions amb un triomf sonat a la Copa del Rei. Ha superat a dos autèntics equipassos com l’Unicaja Almeria i el Teruel per endur-se el títol. Els mallorquins estrenen palmarès amb l’actual projecte.

Pau Bargalló

Escollit com a millor jugador de la Copa del Rei d’hoquei patins, el més petit de la saga Bargalló ha tornat a demostrar que és una de les peces claus d’un Barça que torna a aspirar a tots els títols. Un torneig emocionant decidit en una nova final contra el Reus Deportiu resolta per 4 a 3 per als blaugrana. És la 21a copa que aixeca el club barceloní, que aquest 2017 és favorit per endur-se la lliga (més ajustada que altres anys) i un dels clars aspirants a la lliga europea.

Pau Capell

El corredor del Baix Llobregat ha aconseguit un nou triomf al seu palmarès en una cursa d’ultradistància disputada a Gran Canària. 125 quilòmetres i 8.000 metres de desnivell positiu superats amb un temps rècord de 13 hores i 21 minuts que el confirmen com un dels grans noms a seguir de l’esport de muntanya català. Capell només té 25 anys i va guanyar malgrat perdre el rumb del recorregut a causa de la boira durant una estona.

Dídac Costa

El bomber més conegut de l’esport català ha completat l’enorme repte de fer la volta al món a vela en solitari. És el primer català capaç de completar aquest repte i ho ha aconseguit en una mostra de tenacitat impressionant malgrat el contratemps inicial el dia de la sortida. Costa ha anat remuntant posicions i ha completat la volta al món en 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons. La Vendée Globe ja és al seu sarró.