Can Ventura: arribar i moldre?

1 minut de lectura

Aquest cap de setmana comencen les Superlligues de Voleibol, la màxima competició estatal en categoria femenina i masculina. Els trofeus van anar a parar a Almeria i Logronyo fa pocs mesos però hi ha hagut canvis substancials durant l’estiu que podrien capgirar el panorama. El més rellevant, sens dubte, és l’aparició del Can Ventura a la Superlliga masculina. L’equip de Palma va aconseguir l’ascens conjuntament amb el FC Barcelona, però no serà, ni molt menys, una comparsa. Han fitxat alguns dels millors jugadors de la lliga i, simultàniament, han desfet els equipassos que tenien Unicaja o Teruel el curs passat.

Compten amb l’esquelet de la selecció espanyola, amb el poderós mecenatge del veterà Damià Seguí i l’ambició necessària per saber que el seu objectiu és arribar i moldre: són debutants, però volen endur-se el títol.

cuo8eonwyaeaxh4

Un altre equip illenc que també vol fer un pas endavant és l’Ushuaïa Eivissa. Assentat en l’elit del voleibol estatal, ha incorporat quatre jugadors a l’equip (dos d’ells, internacionals amb la selecció de Veneçuela) per lluitar pels títols. A priori, està un esglaó per sota d’Almeria, Teruel i Palma, però pot sorprendre a qualsevol d’aquests tres equips a la pista d’Es Viver.

Dos equips més intentaran assolir com més aviat millor la permanència abans de pensar en cap altre objectiu: Són el Mediterraneo de Castelló i el FC Barcelona. El retorn dels blaugranes a la màxima competició estatal, sens dubte, generarà un nou focus d’atenció.

A Ciutadella també viuran el millor voleibol

La Superlliga femenina també preveu una lluita pel títol oberta entre el Logronyo o els equips de Tenerife. En una segona fila trobem equips també potents i ben reforçats com l’Avarca Menorca. El conjunt de Ciutadella ha incorporat diverses jugadores a l’equip com Noelia Sánchez o María Barrasa per intentar apujar el llistó. Consolidat a la categoria, el primer objectiu passa per no patir i intentar colar-se a la lluita pels títols.

Dos equips catalans també disputaran la Superlliga. Es tracta del FC Barcelona, que té equip un any més per sorprendre i no patir angúnies, i el DSV CV Sant Cugat, que estrena màxima categoria amb molta il·lusió i una aspiració diàfana: la permanència. Això sí, l’objectiu a mig termini és més ambiciós. De fet, la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol Maribel Zamora va assegurar en la presentació dels equips del conjunt vallesà que l’equip cugatenc podria lluitar pel títol de la Superlliga d’aquí a un o dos anys.