La FCEH presenta la temporada de neu i gel

3 minuts de lectura

Arriba l’hivern i amb ell la neu i, per això, el passat divendres les cotxeres del Palau Robert de Barcelona van ser el lloc escollit per a presentar la nova temporada d’hivern 2015-16. El President de la FCEH va obrir l’acte explicant les competicions internacionals del calendari FIS que es disputaran a les estacions del Pirineu Català al llarg de la temporada, la implementació del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern en l’àrea de la promoció escolar en comarques del Pirineu i Barcelona i els Programes de Tecnificació  que es duen a terme des de la FCEH. Parlant de les estructures esportives, Cruz va assenyalar que se sent orgullós dels esportistes i del conjunt de tècnics de la FCEH: “Els equips espanyols es nodreixen d’esportistes formats per la FCEH i els nostres tècnics són líders indiscutibles de l’esport blanc a l’estat espanyol”.

Cruz va estat acompanyat del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, del Director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa i del President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, amfitrions a les seves instal·lacions de les curses de neu més emblemàtiques de la propera temporada.  Ivan Tibau va refermar el compromís de la Secretaria General de l’Esport amb la FCEH“Sou una federació molt activa i és la nostra obligació  fer-vos costat amb el tot el suport que necessiteu per tirar endavant activitats i programes d’esports d’hivern”. 

Espasa va agraïr al President Cruz que la FCEH conti amb l’Agència Catalana de Turisme: “El compromís a nivell de Turisme amb els esports d’hivern és total i prioritari”. Finalment, Enric Ticó, President de FGC, va refermar el compromís del Grup FGC en l’organització de competicions i va felicitar la feina de la FCEH“Us vull felicitar de veritat per la feinada que feu i com ens empenyeu perquè les activitats i les competicions d’esports d’hivern a les nostres estacions es vagin consolidant”.

També van ser presents a la roda de premsa els esportistes de tecnificació Fiona Torelló, Pau Bartolo i Marc Roure (Snowboard), Victor Martínez i Roger Vallverdú (ShortTrack), la múixer Òlga Àlvarez i la rider catalana de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) Maria Hidalgo així com el tècnic d’snowboard de la FCEH Santi Corral.

Quines competicions tindrem a Catalunya?

En relació a les competicions internacionals que acollirà el Pirineu Català i la ciutat de Barcelona aquesta temporada Cruz va destacar la competició més important que se celebra dins el món del gel després de les olimpíades: la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel, que rebrem d’aquí a una setmana al Fòrum de Barcelona, per segon any consecutiu. “És com si ens portessin una final de la Champions League de Fútbol” va afegir Cruz. 

També va alabar la feina de les estacions d’esquí, en especial del Grup de FGC, pioner en l’organització de competicions FIS, des que l’any 2002 La Molina acollís la primera Copa del Món d’Esquí Alpí“La normalitat de la FIS es venir a casa nostra” ha dit Cruz. Una altra competició important que ha destacat el President de la FCEH és la Copa del Món d’Snowboard que es celebrarà a La Molina:  “El 2011 es va celebrar a La Molina la millor Copa del Món que s’ha celebrat mai. Ens hem destacat per aconseguir un gran èxit organitzatiu, els organitzadors FIS, els tècnics venen a La Molina i estan encantats de l’estat de les pistes, de la preparació tècnica i volen repetir”.

Seguidament el President de la FCEH va remarcar que també se celebrarà a casa nostra les la Copa del Món de Telemark  (Espot Esquí), una prova de Copa del Món IPC de boarder cross (SBX) (La Molina), les Finals de la Copa d’Europa FIS d’esquí alpí (La Molina), la Copa d’Europa IPC d’esquí alpí i SBX (La Molina). A més, va atorgar una menció especial a l’estació de Baqueira Beret que acull els Campionats d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons emmarcats en la 37a edició de la tradicional Marxa Beret, la prova d’esquí de fons més important del nostre país.

La neu des de l’escola

Un tema central de la presentació va ser la Promoció escolar. Cruz va aportar als oients dades concretes envers els programes de promoció dels esports d’hivern que s’estan duen a terme conjuntament entre el Departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la FCEH. Pel que fa al Programa Esport Blanc Escolar, aquest any s’hi han sumat nous centres i ja arriba a la participació de 22 escoles amb 851 alumnes. L’objectiu és que el 2019 un total de 61 centres educatius de Catalunya es beneficiïn d’aquest Programa.

Abans de finalitzar l’acte, es va dur a terme la signatura de conveni entre el President de la FCEH i el President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per tal de promocionar i difondre l’esquí de competició i, d’aquesta forma, endegar nous projectes que permetin millorar el desenvolupament del territori i fomentar el creixement de futurs usuaris dels esports de neu.