Titan Tropic: Diego i Olga festegen entre orquídies

2 minuts de lectura

Soroa.- El campió de la Titan Desert 2015, el colombià Diego Tamayo, va confirmar les seves aspiracions d’imposar-se en la primera edició del Titan Tropic, en dominar la segona etapa de l’esdeveniment, viscuda i “soferta” entre fang, rius, rierols i no pocs obstacles fins a l’entrada de Soroa, poblat artemiseño que rep als seus visitants amb orquídies.

I si d’orquídies es tracta, la primera dama que va poder arribar a aquest punt de la geografia de la Serra dels Órganos va ser la cubana Olga Echenique, qui es va perdre en el primer recorregut (va cedir 30 minuts), però va viure el seu dia de glòria, mentre la seva companya Danai Martínez la va secundar en la línia de meta i va passar a liderar la classificació general.

En el cas de la selecció masculina cubana, els millors situats van ser César Rodríguez i José Mojica 8 i 9 del segment, que segons molts ciclistes va resultar molt semblant a l’anterior, encara que amb menys pluges i diversos encreuaments als rius Manantiales i La Miel , on van haver de baixar dels seus cavalls d’acer perquè l’aigua els arribava per la cintura.

Apassionant lluita pel liderat

La lluita pel liderat de la cursa es torna apassionant entre Tamayo i l’espanyol Ibon Zugasti, segon avui també a la meta final, sense descartar un altre ibèric, José Luis Carrasco, tercer ara en la classificació més important, en la qual el local Mojica va caure al quart lloc. Per terrenys més relliscosos que el segment anterior, els 122 ciclistes que van prendre l’arrencada a Las Terrazas van tornar a gaudir dels paratges naturals de la Serra dels Órganos, alhora que la població local sortia a donar-los suport i fins i tot els cridaven pel seu nom, ja que en cada bicicleta hi va el seu nom al davant.

La ciclista cubana Olga Echenique
La ciclista cubana Olga Echenique

En un breu intercanvi amb la premsa, l’actual líder de la cursa va reiterar estar en bona forma esportiva per guanyar el certamen, tot i els inconvenients mecànics soferts, ja que des del quilòmetres 20 se li va trencar el seient de la seva bicicleta, cosa que ha passat ja a més d’una dotzena de corredors des de la sortida de la capital cubana.

Per Olga Echenique, de 21 anys, i amb molt bon caràcter per a tan cru escenari natural, la felicitat d’aquest dilluns és immensa, ja que “ahir ens vam perdre un grup i això em va costar no entrar entre les capdavanteres, que és l’objectiu de Danai Martínez i jo, encara que en aquest tipus de competències cada dia hi ha nous reptes“.

Un altre antillà, César Rodríguez, va mantenir l’avantguarda entre els menors de 23 anys. Es va mantenir en el petit lot d’escapats fins als últims 10 quilòmetres, quan les forces no li van arribarper aguantar el ritme tan dur que van posar Tamayo, Ibon, Carrasco i altres quatre corredors espanyols.

Després del descans una altra vegada al campament, la tercera fase del Titan Tropic promet aclarir el camí dels guanyadors. És considerada l’etapa reina (119 quilòmetres entre Soroa i Viñales) i per a la que potser calgui emportar-se una orquídia com a senyal de no oblidar-se mai d’aquesta aventura de mountain bike.

 

Classificació de l’Etapa: (M)

Diego Tamayo (Gaes) – 2:54:26

Ibon Zugasti (Imparables) – 2:54:32

José Luis Carrasco (   ) – 2:54:33

 

Classificació de l’Etapa: (F)

Olga Echenique (Cuba) – 3:46:38

Danai Martínez (Cuba) – 3:59:57

Filomena Gomes (Portugal) – 4:05:09

 

Classificació General: (M)

Diego Tamayo (Gaes) – 5:22:25

Ibon Zugasti (Imparables) – 5:22:55

José Luis Carrasco (Sport ) – 5:26:33

José Mojica (Cuba) – 5:32:39

Roberto Bou (Gaes 3) – 5:37:49

Francisco Salamero (Gaes 3) – 5:39:19

Carlos Portilla (Gaes 3)   – 5:43:48

César Rodríguez (Cuba) – 5:47:17

 

Classificació General: (F)

Danai Martínez (Cuba) – 7:18:48

Filomena Gomes (Portugal) – 7:21:54

Olga Echenique (Cuba) – 7:35:45