La barreja inversemblant de boxa i pilates

2 minuts de lectura
Que els gimnasos són un món on sempre s’està a la última és una evidència. Els qui hi van sempre responen amb entusiasme a la proposta de noves disciplines, de nous exercicis, de nous materials, de nous estímuls per “cultivar” una bona forma. Per això una moda prou nova que despunta poc a poc respon a un nom sincer com pocs altres: piloxing.

I cal agrair als que ban posar el nom a la cosa, servint amb safata la comprensió dels que el veuen anunciat a la cartellera, la propaganda o les xarxes socials del seu gimnàs de capçalera. El piloxing barreja pilates i boxa i es posiciona com una proposta singular en la categoria d’esports que s’entenen en la lògica de fitness, de treballar de forma amena el màxim de físic. Combinant entreteniment, si és que li podem dir així, i la pròpia pràctica de suar la cansalada que es vol quan s’entra per la porta del local.

Un Pilates més animat

El món del fitness avança amb passes de gegant en la cerca de l’esport més complet i, alhora, més entretingut, per a mantenir-nos o posar-nos en forma. Tal vegada encara no hàgim trobat l’esport total, però ja estem a prop gràcies a activitats com el piloxing, una de les tendències actuals.

El piloxing és un programa que vol prendre el millor del pilates i el millor de la boxa per a aconseguir un exercici que, a més de beneficiós per a la salut, diu resultar actiu i divertit. “El millor d’aquesta pràctica és que permet barrejar exercicis aeròbics amb uns altres en els quals es busca potenciar i treballar la flexibilitat i la musculatura a nivell individual” explica a la seva pàgina web una coneguda línia de gimnasos d’alta implementació a Barcelona.

Una mescla curiosa

Però com passa en altres àmbits i mescles per les que, a priori, no donaries un duro la gràcia del piloxing és haver encertat en barrejar dues disciplines de naturalesa esportiva tan diferent l’una i l’altra. La seva ràpida difusió s’ha aconseguit gràcies a aquesta combinació de la fluïdesa i la precisió que proporciona el Pilates amb la velocitat i el dinamisme que proporciona el copejo en la boxa.

Per aprimar

I l’esport té la seva “llegenda”. El piloxing va ser inventat per la sueca Viveca Jensen en Beverly Hills, els Estats Units. Després de veure’s obligada a retirar-se del ballet a causa d’una lesió, es va dedicar a formar-se com a instructora en diferents esports, centrant-se especialment en la boxa i en el Pilates. Després de rebre diverses peticions perquè elaborés un programa en el qual s’afegís al Pilates un major component d’activitat física que ajudés a aprimar, Jensen va idear el piloxing amb l’objectiu de treballar diverses parts del cos com l’abdomen, les cames i els glutis, sense tot just adonar-nos i amb una intensitat similar.

Una dels principals avantatges que ofereix el piloxing és que una vegada que es coneixen bé els exercicis i el maneig de la seva tècnica es pot practicar sense problemes a casa, i el material necessari per a això –uns guants especials i un matalasset– és fàcil d’aconseguir.