Camí a Rio. Laia Talarn i Marta Tort es queden sense Jocs

1 minut de lectura

Fa aproximadament un mes parlàvem a la Fosbury de la lluita entre les judokes catalanes Laia Talarn i Marta Tort per aconseguir una plaça olímpica en la categoria de -78 kg. Com que només pot disputar els Jocs una esportista del mateix Estat per cada categoria, Talarn, de l’Escolàpies Llúria, i Tort, del Judo Club Alacant, han estat competint aquests darrers mesos per un mateix objectiu.

Malauradament, un cop finalitzat el període de classificació pels Jocs, ni una ni l’altra han pogut aconseguir la fita proposada i no seran a Rio de Janeiro el proper estiu. Els mals resultats dels últims tornejos han deixat a les dues judokes catalanes a les portes dels Jocs. Laia Talarn ha quedat 23a del rànquing de la categoria de -78kg, tan sols a dues places de la classificació, mentre que Marta Tort ha obtingut finalment la 25a posició.

La valenciana Laura Gómez té la presència a Río quasi assegurada.
La valenciana Laura Gómez té la presència a Río quasi assegurada.

Talarn i Tort no podran ser a Río, però els Països Catalans tindran gairebé segur una representant en el judo olímpic a Rio. Es tracta de la valenciana Laura Gómez, del València Club de Judo, que amb la 20a posició en el rànquing de la categoria de -52kg es classifica pels Jocs gràcies a les quotes continentals. La classificació és gairebé segura perquè Gómez només podria perdre la plaça si fos superada en punts per la seva perseguidora en el rànquing, la belga Ilse Heylen. Això tan sols podria passar si les dues disputessin a finals de mes el Masters de Guadalajara, reservat només a les 16 primeres del món. I és que en cas que hi hagi alguna renúncia d’aquestes 16 judokes, hi van participant les següents esportistes per ordre de rànquing.

Per Laura Gómez, medalla de bronze al Campionat Europeu de 2013 i parella del judoka basc Sugoi Uriarte, que també competirà a Rio, seria als seus 32 anys la seva primera participació en uns Jocs Olímpics.