Camí a Río. Laia Talarn o Marta Tort, només en pot quedar una

1 minut de lectura

Fa un parell de mesos explicàvem els èxits de la judoka barcelonina Laia Talarn en el seu camí per ser present als Jocs Olímpics de Río de Janeiro en la categoria de -78 kg. A falta d’un mes i mig pel tancament del procés classificatori de la competició de judo, l’esportista de l’Escolàpies Llúria segueix en una posició privilegiada però li ha sortit una dura contrincant que intentarà fins al final disputar-li l’honor de competir als Jocs Olímpics.

Laia Talarn (IJF)

Es tracta de la també barcelonina Marta Tort, que en les últimes setmanes ha encadenat una sèrie d’excel•lents resultats que l’han acostat a només 36 punts de Talarn, desafortunada en les últimes competicions. Tort, judoka del Judo Club Alacant, ha guanyat recentment l’African Open de Casablanca i ha quedat tercera al Gran Premi de Samsun i al Pan American Open de Lima.

Marta Tort (www.intjudo.eu)

Per una qüestió de quotes, només una d’elles podrà classificar-se per a Río representant l’Estat espanyol. Queden només tres proves per disputar i a partir d’ara totes elles seran decisives. Veurem com aguanten la pressió les dues judokes catalanes. Tant per a Laia Talarn, de 24 anys, com per a Marta Tort, de 29, es tracta de la gran oportunitat per a debutar en unes Olimpíades. A més, la que es classifiqui serà també la única representant del judo català a Río.