Camí a Río. Laia Talarn, amb pas ferm cap als Jocs

1 minut de lectura

De la Laia Talarn en parlàvem l’estiu passat en l’especial de la Fosbury ‘A un any de Río’, quan dèiem que el seu gran objectiu era situar-se entre les 14 millors judokes de la categoria -78kg per tal de classificar-se per la disputa dels Jocs Olímpics. Doncs bé, ara per ara, la Laia se situa en aquesta llista de privilegiades que tenen a prop el seu objectiu.

Laia Talarn (IJF)

I la Laia Talarn hi és, en part, gràcies a la gran actuació feta al Grand Slam de París aquest passat cap de setmana. Un esdeveniment que compta amb un gran prestigi i que ve a ser un Mundial oficiós d’aquest esport. Només cal dir que 12.000 aficionats omplien les grades de l’Accor Hotels Arena i que entre les judokes participants hi eren les millors del món.

En aquest ambient, Laia Talarn va aconseguir una meritòria cinquena posició. La judoka del club Escolàpies Llúria va començar superant a Gedeon Daniella, del Txad, i a la francesa Sama Hawa Camara. Als quarts de final, la catalana va ser derrotada per la brasilera Mayra Aguiar, campiona del món i campiona finalment també en aquest Grand Slam. No obstant, Talarn va poder classificar-se pel combat que decidia el bronze (hi ha dues medalles d’aquesta categoria) després de guanyar a la judoka mongola Lkhamdegd Purevjargal. En el darrer combat, Laia Talarn dominava tan sols a tretze segons del final a l’alemanya Luise Malzahn, però la número cinc del món es va avançar que en els últims instants gràcies a un ippon.

Laia Talarn 2 (IJF)

Tot i així, la cinquena posició permet sumar a la judoka barcelonina cent valuosos punts en el classificació cap a la cita olímpica. Laia Talarn ocupa actualment el darrer lloc que dóna classificació pels Jocs. La cursa encara no s’ha acabat però amb actuacions com la del Grand Slam la Laia va pel bon camí.

Fotos: IJF