Tarragona 2017 celebrarà els Jocs del Mediterrani el 2018

1 minut de lectura

Després que aquest dijous el president del Comitè Olímpic Espanyol anunciés publicament la possibilitat que els Jocs del Mediterrani s’ajornessin, avui la decisió ha pres forma: Els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 se celebraran un any més tard del previst, l’any 2018. Ho ha avançat Catalunya Ràdio aquest migdia i, tot i que manca confirmació oficial per part de l’Ajuntament o bé del comitè organitzador, ja es pot donar per fet. Alejandro Blanco (president del COE) i l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros han transmès la proposta a la reunió del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani que s’està celebrant a Algèria i s’hauria aprovat en assemblea.

Jocs del Mediterrani

 

El motiu d’aquest endarreriment és la falta de garanties per complir amb el pressupost operatiu previst, amb 9 milions d’euros procedents de l’estat espanyol que no s’han concretat malgrat les declaracions d’intencions i amb mancances també en la inversió privada planificada pel comitè organitzador. A tot plegat s’hi sumen 3 milions d’euros més que no han arribat per part de l’estat necessaris per a la construcció del centre aquàtic.

La decisió xoca amb les informacions oficials expressades fa només una setmana que anunciaven que després d’uns mesos d’incertesa el projecte ja estava preparat per salvar tots els obstacles. La nova cita es podria celebrar entre el 22 de juny i l’1 de juliol de 2018, segons ha avançat la periodista Coia Ballesté.

Recuperar-se del cop

El dany cap a un projecte que havia convertit l’any de celebració de la cita esportiva en part del logo, del nom, de la fundació o de la pàgina web és immens. El comitè organitzador s’haurà de recuperar d’aquest fort cop i reconfigurar el calendari d’activitats i accions fins la disputa dels Jocs del Mediterrani. Entre totes les tasques que haurà d’assumir, sens dubte, la gestió dels voluntaris serà decisiva per a garantir el bon desenvolupament dels Jocs.

Voluntaris de Tarragona 2017 al Trofeu de Gimnàstica Rítmica del darrer cap de setmana
Voluntaris de Tarragona 2017 al Trofeu de Gimnàstica Rítmica del darrer cap de setmana

Sens dubte, a partir d’ara costarà mantenir la mateixa motivació de la gent vinculada a Tarragona 2017, que ja porta uns quants mesos participant en els diferents campionats previs a la cita dels Jocs. Els darrers, el Trofeu de Gimnàstica Rítmica o el campionat estatal de tennis absolut per equips, que encara és en marxa. També caldrà veure quines dates s’escullen definitivament per a la celebració dels Jocs i si tots els projectes urbanístics associats mantenen el seu calendari previst. Els Jocs del Mediterrani neixen torts: veurem qui és capaç de redreçar-los.