Els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017, ajornats?

1 minut de lectura

En els darrers mesos els Jocs del Mediterrani de Tarragona que s’han de celebrar entre el 30 de juny i el 9 de juliol de 2017 s’han posat en entredit en nombroses ocasions. L’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat en incomptables ocasions davant els mitjans de comunicació que els Jocs es faran. La darrera d’elles, després de conèixer que Rajoy seria investit president. Fa una setmana Ballesteros assegurava a Catalunya Ràdio que la investidura de Rajoy garantia la celebració dels Jocs i descartava definitivament l’ajornament de la cita.

La clau de volta de tot plegat, les promeses de finançament incompletes. 9 milions d’euros per al pressupost operatiu i 3 milions més per al centre aquàtic que no s’han concretat en cap partida pressupostària malgrat les declaracions d’intencions del Congrés dels Diputats. Més enllà del finançament públic, tampoc s’han complert les expectatives amb els donatius i els patrocinis privats. Tot i els acords amb empreses com CaixaBank, el Corte Inglés, Estrella Damm o Agbar, les xifres actuals encara no cobreixen ni la meitat del pressupost d’ingressos privats previst inicialment.

jocs_mediterranis_tarr_2017

Aquest matí, però, el president del Comitè Olímpic Espanyol Alejandro Blanco ha reanimat la polèmica després d’explicar en un acte a la seu del COE que els Jocs del Mediterrani potser no se celebraran el 2017. Blanco viatja avui mateix a Argèlia per participar en una trobada del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani. En aquesta reunió, que és previst que acabi demà divendres, s’hauria de decidir definitivament el futur d’aquest esdeveniment.

Blanco ha atribuït el possible endarreriment als problemes econòmics i de finançament del comitè organitzador, però ha descartat que els Jocs se suspenguin de forma definitiva. Les declaracions del màxim representant del COE són el darrer capítol de la tensió permanent viscuda entre l’Ajuntament de Tarragona i l’estat espanyol des de la designació com a seu en un ja llunyà 15 d’octubre de 2011.

Els Jocs del Mediterrani de 2017 haurien de celebrar-se en 16 municipis del Camp de Tarragona, acollir 33 disciplines esportives i més de 4.000 atletes de 26 països diferents. D’entre tots els projectes d’urbanització associats a la cita en destaca l’anella mediterrània, l’epicentre dels Jocs, que està en fase de construcció. La setmana passada, en una visita d’obres, els responsables de la cita asseguraven que ja estaven al 40% i que estaven complint els terminis previstos per enllestir les noves instal·lacions abans de l’inici dels Jocs.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!