El llegat dels Jocs del Mediterrani tindrà nom de dona

1 minut de lectura
Els Jocs del Mediterrani han estat un dels esdeveniments esportius més rellevants del nostre país aquest 2018

Malgrat viure una pluja de crítiques des de la prèvia dels Jocs, el mes de juny Tarragona va acollir una competició històrica que se celebra cada quatre anys i que vol unir des de l’esport els pobles de la mediterrània. Mesos després, ja amb el balanç oficial explicat públicament, el ple de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit per unanimitat designar dues de les instal·lacions de l’Anella Mediterrània amb el nom de dues esportistes de la ciutat. El llegat en forma d’instal·lacions municipals, doncs, visibilitzarà permanentment l’esport femení.

Sabies que els noms de dona a les instal·lacions esportives de Catalunya són una raresa? La Fosbury hem presentat un informe aquesta tardor ple de xifres interessants.

Estadi Natàlia Rodríguez

Després de l’acord d’aquest dimecres, l’estadi d’atletisme portarà el nom de Natàlia Rodríguez, qui va arribar a ser regidora de l’ajuntament tarragoní en un moment àlgid de la seva carrera esportiva abans de plegar per preparar els Jocs Olímpics de Londres. Referència indiscutible del mig fons al nostre país, Rodríguez va forjar un palmarès de luxe al llarg de la seva carrera amb quatre grans podis internacionals: bronze a l’europeu de Barcelona de 2010 i al mundial de Taegu de 2011, plata al mundial en pista coberta de Doha de 2010 i or a l’europeu en pista coberta de 2009 celebrat a Torí.

Les quatre medalles, com no podia ser d’altra manera, les va aconseguir en els 1.500, la disciplina on és la plusmarquista de l’estat espanyol amb un millor registre de 3:59.51. El 2009 va triomfar als campionats del món de Berlín creuant la meta en el primer lloc abans de ser desqualificada per un incident durant la cursa amb l’etíop Gelete Burka.

Piscina Sylvia Fontana

L’altra esportista homenatjada per la ciutat de Tarragona és Sylvia Fontana, una ex nedadora que va brillar en competicions internacionals a la dècada dels 70. Nascuda el 1961, Fontana va fer el salt a l’elit molt ràpid i amb només 13 anys va ser una de les protagonistes dels Jocs del Mediterrani d’Alger de 1975, aconseguint una medalla de bronze als 100 esquena. Abans dels Jocs ja havia participar en un europeu i en un mundial i el 1976 va viure la seva única participació olímpica a Mont-real.

Campiona d’Espanya en 18 ocasions i especialista en les modalitats d’esquena, va endur-se una darrera medalla internacional als Jocs del Mediterrani de 1979 celebrats a Split amb un bronze als 4×100 estils. Amb una trajectòria estel·lar des dels 13 anys, es va retirar de les grans competicions amb només 18 anys a causa d’una afecció a les vies respiratòries.