Quan el futbol es cruspeix l’atletisme

Cambrils acollirà el Mundialito de futbol del 8 al 16 d’abril. Una aposta per un gran torneig competitiu de categories inferiors (de 6 a 12 anys) que aplegarà 5.000 participants, amb sub-seus ubicades a Vila-seca, Salou, Riudoms, Reus, El Morell, Constantí o la Pobla de Mafumet. Hi haurà competicions de futbol 7, futbol 11 i futbol 6, més de 900 partits i l’objectiu de capgirar la imatge de la Costa Daurada del Saloufest.

Si a La Fosbury en fem menció és per l’efecte que aquest súper torneig causarà en els clubs d’atletisme de la zona. En un any en què la pista d’atletisme de Tarragona està en obres tot preparant els Jocs del Mediterrani de 2017 2018, l’Ajuntament de Cambrils ha optat per canviar l’ús de la pista d’atletisme local i convertir-la en tres camps de futbol 7 amb grades amb capacitat per a milers de persones durant 5 setmanes. La previsió inicial era deixar sense efecte l’ús atlètic durant pràcticament 3 mesos. Les grades, per cert, s’instal·laran sobre la superfície mateixa de la pista.

Cambrils

Aquesta situació ha generat incredulitat i rebuig entre els afectats, prop de 500 esportistes en què també hi ha els membres del Club de Triatló i el Club de Muaythai i Boxa de Cambrils. Els dos principals afectats són el Club Atletisme Cambrils i el Club Atletisme Tarragona, que haurà de cercar la tercera ubicació d’entrenament en pocs mesos. A més, els dos clubs estan pendents de saber què es farà amb les competicions previstes a la pista del Baix Camp durant aquest període de temps.

Per aquest motiu, els afectats han iniciat una recollida de signatures a Change.org que ja va camí dels 1.500 suports. El cas està generant molt debat al Camp de Tarragona, com bé recull aquesta peça de Canal Reus TV:

Molt futbol i poc atletisme

A Catalunya, la Federació Catalana de Futbol té comptabilitzats 944 camps de futbol 11 i 44 instal·lacions més de futbol 7. Simultàniament, la Secretaria General de l’Esport recull en la darrera actualització del cens d’instal·lacions esportives (gener de 2017) una xifra de 91 pistes d’atletisme repartides arreu del país. Convertir una pista d’altetisme en tres camps de futbol no és la millor decisió possible. Encara que sigui temporal, caldrà veure com es gestiona l’ús de l’espai si en els propers anys que el Mundialito faci acte de presència a Cambrils.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio