Maria Díez anuncia la seva retirada

2 minuts de lectura
Una de les grans estrelles mundials de l’hoquei sobre patins posa punt final a la seva trajectòria esportiva amb 33 anys.

Aquest dijous 28 d’abril és el dia en què una golejadora que ha marcat una època en l’hoquei patins català ha explicat públicament la seva decisió de concloure la seva etapa com a jugadora al màxim nivell quan finalitzi aquesta temporada 2021/22. Maria Díez Busqué, coneguda amb el sobrenom de “Peke”, ha anunciat aquest final d’etapa en una roda de premsa ben acompanyada per les seves companyes del CP Manlleu, amb qui encara aspira a guanyar la copa de la reina (6-8 maig) i la lliga, en què les osonenques són un dels quatre equips que tenen opcions d’endur-se el títol quan manquen només quatre jornades per acabar la competició.

Díez ha construït una carrera esportiva d’èxit incontestable amb un palmarès sensacional en què destaquen títols europeus i estatals de clubs al costat dels tres campionats del món i els quatre d’Europa assolits com a peça clau de la selecció espanyola, a banda del triomf amb la selecció catalana a la Copa Amèrica. Formada a les categories inferiors de l’Igualada, Díez ràpidament va destacar pel seu olfacte golejador i no ha perdut mai l’encert amb l’estic. De fet, ha sigut la màxima golejadora de l’OK Lliga en vuit ocasions diferents, dues a les files de l’Igualada, quatre més amb el Gijón i dues més amb el Manlleu.

Ja fa una pila d’anys que Maria Díez és la màxima golejadora històrica de l’OK Lliga i fa pocs mesos es va convertir en la primera jugadora en superar la barrera dels 500 gols en la competició, una xifra astronòmica que la distància en més de 150 dianes amb la segona d’una llista en què hauran de passar uns quants anys abans que algú aconsegueixi fer-li ombra. Més enllà dels gols, Díez ha estat una jugadora imprescindible en tots els equips on ha competit, garantint-los sempre un alt nivell de compromís a la pista i opcions clares de lluitar per tots els títols independentment del resultat final.

En el seu comunicat de comiat la jugadora nascuda l’any 1989 a la capital de l’Anoia ha tingut paraules d’agraïment cap a “totes les persones, clubs i federacions” que l’han acompanyat durant la seva carrera i ha tingut paraules específiques per a cadascun dels tres clubs en què ha militat. A l’Igualada li agraeix “obrir-me les portes als meus inicis i ensenyar-me els valors principals de pertànyer a un club i a un equip”, al Gijón per “donar-me l’oportunitat de viure el meu esport de manera única i inoblidable lluny de casa” i al Manlleu per “fer-me gaudir dels últims anys de la meva carrera esportiva”. Cal dir que en el darrer mes com a esportista d’elit Díez tindrà l’oportunitat d’enfrontar-se tant amb l’Igualada (copa) com amb el Gijón (lliga) abans de retirar-se.

Maria Díez, pedagoga de formació i especialitzada en psicopsicologia, mantindrà un vincle directe amb l’esport de la seva vida d’ara en endavant. Actualment exerceix de directora de formació de l’hoquei sobre patins femení a la RFEP i col·labora amb els equips tècnics de les seleccions masculines de la federació espanyola.