Dos catalans participaran als Deaflympics de Brasil

1 minut de lectura
Mario Guillén (CN Terrassa) en natació i Sergi Jurado (CE Montsià) en ciclisme són els dos esportistes catalans que participaran als Jocs Sordolímpics que se celebraran de  l’1 al 15 de maig a Caixas do Sul (Brasil). Els Jocs Olímpics per sords o “Deaflympics” -deaf vol dir sord en anglès- són els Jocs Olímpics pels esportistes que pateixen discapacitat auditiva.

Tenen el seu origen el 1924 a París on van prendre part 148 atletes de 9 països europeus en els quals aleshores van ser anomenats Jocs Internacionals Silenciosos i, actualment, s’han convertit en un esdeveniment mundial al qual acudeixen milers de persones: esportistes, tècnics, voluntaris i espectadors. També hi ha Deaflympics d’hivern des del 1949.

No s’apliquen efectes sonors com timbres, trets de pistola o xiulets i durant la competició està prohibit l’ús d’audiòfons i altres aparells que són capaços de millorar o modificar l’audició. Són organitzats per l’International Committee of Sports for Deaf (ICSD), en català Comitè Internacional d’Esports per a Sords i secundats pel Comitè Olímpic Internacional (COI).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergi Jurado (@trisergijurado)

Dos esportistes catalans prendran part en la 24a edició se celebrarà a Caixas do Sul i seran els primers “Deaflympics” que se celebraran a Amèrica del Sud. El  ciclista lleidatà Sergi Jurado participarà en les modalitats de crono, ruta i puntuació individual i el nedador del C.N. Terrassa Mario Guillén competirà en un total de sis proves, quatre distàncies individuals i dos relleus: els 400 metres lliures, els 200 esquena, els 1500 lliures, el relleu 4×100 metres lliures mixt, els 800 lliures i acabarà amb el relleu 4×100 estils mixt.

 

Als Jocs de Caxias Do Sul hi estan inscrits 1.801 homes i 806 dones procedents de 79 països i hi ha un total de 20 modalitats esportives:
– Atletisme
– Bàdminton
– Bàsquet
– Voleibol platja
– Voleibol
– Ciclisme
– Futbol
– Golf
– Handbol
– Judo
– Karate
– Bicicleta de muntanya
– Orientació
– Tir
– Natació
– Tennis de taula
– Taekwondo
– Tennis
– Lluita lliure
– Lluita grecoromana