El Pavelló municipal Maria Victor de Palau-Solità i Plegamans

La Final a 8 de la Lliga Europea d’hoquei patins es jugarà al Vallès

2 minuts de lectura
El vincle de l’hoquei patins i Catalunya torna a refermar-se amb l’elecció de la localitat vallesana com a seu de la fase decisiva de la competició.

Del 27 al 30 de maig Palau-solità i Plegamans serà l’escenari de la fase final de la competició que aplega els millors equips d’hoquei patins d’Europa. La Final a 8 torna un cop més a Catalunya, que acollirà el partit decisiu pel títol per sisena vegada a la història. La localitat vallesana debuta com a amfitriona i pren el relleu a Manlleu, seu de la darrera fase final l’any 2019, encara amb el format clàssic de quatre equips.

La World Skate Europe-Rink Hockey ha fet pública l’elecció de la seu aquest dilluns al matí amb un format ja anunciat de vuit equips, la meitat dels quals són catalans, en una temporada complexa per la Covid-19. Localitats com Gijón, que havien anunciat la intenció de presentar candidatura, finalment han renunciat a fer-ho davant el temor de celebrar la competició sense públic. Sigui com sigui, el més rellevant és que la competició tira endavant amb “normalitat” i que es podrà viure a casa nostra.

L’Hoquei Club de Palau de Plegamans exercirà d’amfitrió essent l’únic equip català a la seva part del quadre, amb un primer partit davant l’Stuart Massama portuguès i un potencial duel a semifinals davant el vencedor del partit entre el Gijón i el Campo de Ourique de Portugal. Sens dubte, pot ser l’any en què el títol europeu està més a l’abast, després de demostrar a l’OK Lliga que és l’equip a batre d’aquest curs amb el lideratge en solitari de la competició, amb deu victòries i un empat en onze jornades disputades i la confirmació del salt definitiu de nivell d’Aina Florenza, una màquina de cara a la porteria rival. A l’altra banda del quadre hi haurà el vigent campió de la Lliga Europea, el CP Voltregà, així com el CP Manlleu i el Cerdanyola

Cal recordar que el Voltregà és l’equip més llorejat de la història en aquesta competició, amb un total de sis títols. La resta d’equips catalans intentaran estrenar el seu palmarès a la màxima cita continental després que Manlleu i Palau s’hagin quedat a les portes en els darrers anys arribant a la gran final europea.

Sens dubte, el lligam de Palau-solità i Plegamans amb l’hoquei viu un nou pas endavant després de viure el creixement imparable de l’equip femení en les darreres temporades i d’esdevenir plató reconeixible de la sèrie de TV3 “Les de l’hoquei” amb un pavelló que ara acollirà la gran competició de clubs per excel·lència, la Final a 8 de la Lliga Europea femenina.