Montse Alcoba brilla a Manchester amb rècord inclòs

1 minut de lectura
Aquest cap de setmana la ciutat anglesa de Manchester ha acollit una gran cita internacional de parapowerlifting.

Montse Alcoba és una de les esportistes que aquests mesos treballa de valent amb l’objectiu d’apujar el seu nivell esportiu i aconseguir un bitllet per als Jocs de Tòquio de l’estiu. La cita paralímpica és un al·licient innegable que serveix de far i alhora de motivació per mantenir viu un esperit competitiu massa temps aturat per la Covid-19, i encara que no serà senzill aconseguir la classificació, pel camí Alcoba acaba de completar la millor competició de la seva vida.

L’esportista del CP Terrassa ha irromput amb força a les instal·lacions del Wythesnshawe Forum de Manchester en la categoria de -79 quilos i s’ha penjat la medalla de bronze a la segona cita de la copa del món de parapowerlifting d’aquesta temporada de cinc grans esdeveniments entre març i juny abans dels Jocs. Alcoba ha aconseguit un nou rècord d’Espanya en la seva categoria aixecant 100 quilos, una xifra notable però alhora lluny de les xifres assolides per les dues primeres classificades, la nigeriana Bose Omolayo (increïbles 140 kg!) i l’ucraïnesa Natalia Oliiny (122 kg).

Montse Alcoba va començar amb bon peu la competició amb un pes de 96 kg al primer intent, fet que li va permetre tenir dos bales per intentar superar la barrera dels 100 i aconseguir-ho finalment després d’un primer aixecament nul.

Aquesta medalla de bronze és un enorme èxit en la trajectòria de la catalana, una mestra d’escola que combina la seva feina i la seva vida familiar amb la passió per l’halterofília adaptada tal com ens explicava en una conversa amb calma a la Fosbury fa un parell d’anys.

Fins ara Montse Alcoba havia aconseguit una meritòria medalla de plata en un campionat d’Europa celebrat el 2018, però no havia trobat la manera de tenir continuitat en podis internacionals. Aquest bronze rellança les seves opcions per ser als Jocs Paralímpics de Tòquio, però hi ha força candidates en joc i la catalana necessita una invitació que ara té un bon motiu al darrere amb el podi a la copa del món de Manchester.

Fa pocs mesos Alcoba ja va demostrar estar en el millor moment de la seva carrera guanyant l’or al campionat d’Espanya amb una marca rècord de 98 quilos que ara també acaba de deixar enrere.