El Torneig Internacional d’hoquei de Reis arriba a la 69a edició

1 minut de lectura

L’esport no s’atura ni tan sols el dia en què tothom està pendent dels regals. En ple 6 de gener, el Reial Club de Polo de Barcelona estrena una nova edició del Torneig internacional d’Hoquei de Reis que compta amb quatre torneigs simultanis en categoria sènior i juvenil. És la 69a edició del Torneig i el cartell, un cop més, és magnífic.

En categoria masculina ja trobem un nom de pes en el Leuven, tot un campió d’Europa i un clàssic dels països flamencs. Per cert, no cal dir-ho, un dels rivals clàssics en la trajectòria de Sander Baart. El Polo i els dos equips de Pedralbes completen un quadre amb clar predomini barceloní. És, de fet, la reedició dels quatre equips participants en aquesta categoria el 2016. Fa tot just un any el Leuven es va proclamar campió malgrat patir una derrota contundent (5-1) contra els amfitrions.

En categoria femenina, però, tres dels quatre rivals són estrangers. Entre ells, una selecció italiana que competirà al costat de clubs tan rellevants com el Leicester i el Surbiton, dues de les estructures més sòlides de l’hoquei a la Gran Bretanya. La selecció del CAR sub 21 que l’any passat va dominar sense compassió, aquest cop, no participarà a la cita. El Leicester, a priori, hauria de ser l’equip a batre.

rcp-150105-a07-1024x682
Imatge del Torneig Internacional d’Hoquei de Reis corresponent a l’edició de 2015 / Ajuntament de Barcelona

Un torneig juvenil apassionant

Si hi ha una característica comuna en les diferents cites que organitza el Polo al llarg de l’any és l’aposta per potenciar l’esport d’elit en categories inferiors. Els juvenils del Polo, juntament amb altres equips de casa nostra com la selecció catalana, el Pedralbes o el Barça, tenen una ocasió d’or per jugar contra rivals internacionals potents. L’any passat el Repton School va guanyar en les dues categories i aquest any un altre institut britànic vol seguir el seu camí, el Willem College. En categoria juvenil també hi haurà presència d’un equip de Brussel·les i d’altres equips britànics.

El torneig es disputa en tres dies (d’avui fins diumenge) amb formats diferents per a cada categoria. En la sènior masculina, un cop més, el Leuven és l’únic equip que disputarà els tres partits. Per tant, a la pràctica, és el gran favorit a alçar el trofeu final. En la femenina, tots els equips s’enfronten entre si en una lligueta única. I en categories juvenils, la lligueta inicial va acompanyada d’eliminatòries. Hoquei internacional que ja és un clàssic en plena jornada de Reis.