L’adéu de Matt Bonner, el secundari de luxe de San Antonio

1 minut de lectura

El 6 de gener de 2017 ha estat el dia que Matt Bonner ha triat per anunciar la seva retirada. Si no sou seguidors habituals de la lliga NBA, amb tota probabilitat, no sabreu de qui parlem. Però Bonner, jugador d’habilitats limitades en la millor lliga del món, s’ha construït un petit espai de fama més enllà de la pista. Ell és la “Red Mamba”, el sobrenom que Kobe Bryant li va dedicar a través de twitter ja fa uns quants anys. Jugador pèl-roig, fàcilment reconeixible a la pista pel seu excel·lent canell. La temporada 2010-2011, sense anar més lluny, va ser el millor tirador de triples de la NBA pel que fa a percentatge (45,7%).

130207_bonner_670

Matt Bonner ha jugat 12 temporades a la millor lliga del món. Les dues primeres a les files dels Raptors de Toronto. Després, 10 anys seguits a San Antonio en què ha tingut temps de guanyar dos anells de campió. En total, menys de 6 punts i 3 rebots per partit al llarg de la seva carrera, però amb moments decisius i amb l’estima dels aficionats Spurs guanyada a pols. Qui voldria deixar escapar un jugador que en el seu temps lliure inicia una campanya al seu blog per trobar el millor entrepà del món?

Un vídeo autoparòdic

El seu adéu de l’alta competició és memorable. Bonner ha penjat un vídeo de comiat a les xarxes socials ple d’humor. Autoparodia d’un jugador que sempre ha viscut en una segona fila mediàtica. A partir d’ara, això continuarà igual: serà analista de bàsquet per a la FOX des dels estudis. Bonner, un jugador peculiar, un adéu genial.