Mor Joan Amat, referent de l’hoquei herba català

1 minut de lectura
Joan Amat i Fontanals ha mort a Terrassa a l’edat de 75 anys. Membre d’una de les families amb més tradició a l’hoquei herba egarenc, era el petit dels quatre germans Amat, tots ells olímpics: Pere, Jaime i Paco.

Guanyador de les dues primeres Copes d’Europa de la història del Club Egara, els anys 1969 i 1970, sis lligues espanyoles i cinc copes. També va ser entrenador del primer equip de l’Egara i responsable de la base de l’entitat. Joan Amat és una llegenda del club del Pla del Bon Aire.

Amb la selecció espanyola va jugar 144 partits i va disputar quatre Jocs Olímpics: Mèxic ’68, Munic ’72, Mont-real ’76 i Moscou ’80, on es va penjar la medalla de plata. Amat va signar una actuació memorable en la final, va fer els tres gols del combinat espanyol en el partit per l’or olímpic contra l’Índia que va acabar amb derrota espanyola per 3 a 4.

A més, amb la selecció espanyola també es va penjar la medalla de plata a la Copa del Món disputada a Barcelona el 1971. Es va proclamar campió d’Europa l’any 1974 i va ser bronze continental el 1970.

Imatge de portada: @clubegara