Núria Pau anuncia la seva retirada

1 minut de lectura
L’esquiadora alpina Núria Pau, que a principis d’any va complir el seu somni de competir en uns Jocs Olímpics d’hivern, ha anunciat que es retira de l’alta competició. La de Ribes de Freser posa punt final a la seva carrera com a esportista professional, tot i que assegura que continuarà vinculada al món de l’esquí.

En un comunicat la ribetana de 28 anys assegura que ha estat una decisió difícil com ho han estat les darreres temporades, en què comptava només amb recursos privats. Dificultats que ha hagut d’afrontar cada any en l’àmbit logístic i econòmic per no disposar dels recursos necessaris, tot i tenir la sort de comptar amb el suport econòmic dels seus patrocinadors. El fet d’haver aconseguit el seu principal objectiu, participar en uns Jocs Olímpics d’hivern, també ha fet que es pugui plantejar nous objectius fora de la competició.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Núria Pau (@nuriapau1)

Participant en campionats d’Europa i Copes del món habitualment rondant les posicions entre la 20º i la 30º, es retira com a campiona d’Espanya d’Slalom i quedant segona en la disciplina de Gegant a més d’haver participat en els Jocs Olímpics d’hivern de Pequín.

Més enllà dels seus èxits esportius, Pau és una de les fundadores del FastHolaluz, l’equip català professional d’esquí alpí femení per ajudar a joves esquiadores a fer el salt a l’elit.  La de Ribes de Freser és responsable de fer els primers passos d’una iniciativa que pot ajudar a moltes esquiadores que es trobin en situacions que ella ha viscut i no hagin de passar tantes dificultats per superar-les. Ara vol poder traslladar tots els meus coneixements i experiències a l’elit a les generacions que venen per poder continuar promocionant i fent gran l’esquí català.

En el seu debut olímpic Núria Pau va acabar en la posició 40 en la primera màniga, però no va poder acabar la segona a causa d’una caiguda / COE – Nacho Casares

A principis de juny celebrarà al seu poble, Ribes de Freser, un acte de comiat amb totes les persones que l’han acompanyat al llarg de la seva carrera esportiva.

Imatge de portada: @RFEDInv