Gigi Oliva, millor jugadora estrangera de la història a Holanda La jugadora catalana ha estat escollida entre altres candidates que han disputat la lliga neerlandesa

El portal d’hoquei sobre herba Hockey.nl ha organitzat una votació guanyada per la catalana.

Georgina Oliva ha tornat a Catalunya aquesta temporada. En un curs preolímpic, la jugadora egarenca ha fitxat pel Júnior i compagina la seva rutina amb el club vallesà amb la participació habitual a les concentracions de la selecció espanyola per posar a punt l’equip que vol brillar a Tòquio aquest estiu. El club de Sant Cugat del Vallès ocupa ara mateix la quarta posició a la lliga i Gigi Oliva n’és una peça clau al costat de Carlota Petchamé o de les germanes Serrahima. Malgrat el seu retorn cap a casa, la seva etapa holandesa ha viscut un nou capítol aquesta setmana.

Gigi Oliva va jugar quatre temporades de forrma consecutiva al Kampong entre 2015 i 2019 i va demostrar la mateixa qualitat al camp que la va portar a ser una peça clau durant set any a l’Atlètic Terrassa, el seu club de formació, així com al Leuven belga o al RC Polo barceloní. Malgrat que el Kampong no va ser capaç durant aquestes temporades de trencar l’habitual dicotomia entre Den Bosch i Amsterdam, el cert és que la vallesana va deixar petjada a la lliga. Ho demostra el fet d’haver estar seleccionada pel portal de referència hockey.nl com a finalista a la votació com a millor jugadora estrangera de la història de la competició.

En la votació popular la jugadora catalana s’ha imposat amb gran claredat rebent el 43% dels vots i enduent-se d’aquesta manera un reconeixement honorífic a la seva trajectòria a la lliga holandesa. En aquesta votació l’australiana Alyson Annan, que va arribar a liderar la lliga com a màxima golejadora, ha acabat al segon lloc i la tercera posició se l’ha endut l’anglesa Maddie Hinch.

Aquest és un nou reconeixement per a Georgina Oliva, escollida també com a millor jugadora del Campionat d’Europa de 2019 (en què la selecció espanyola va penjar-se la medalla de bronze) i candidata els dos darrers anys al premi com a millor jugadora del món per la FIH. Sens dubte, una injecció més d’energia en un any marcat pels seus reptes a Sant Cugat del Vallès i per l’aspiració d’una anhelada medalla olímpica a Tòquio 2020 amb un equip que malgrat no partir com a favorit té eines suficients per batre a qualsevol rival.

Sabies que… Gigi Oliva és una de les esportistes catalanes amb el bitllet cap a Tòquio 2020 garantit de manera virtual? Pots trobar la llista actualitzada d’esportistes classificats per als Jocs en aquest enllaç.