Gigi Oliva, millor jugadora estrangera de la història a Holanda

1 minut de lectura
El portal d’hoquei sobre herba Hockey.nl ha organitzat una votació guanyada per la catalana.

Georgina Oliva ha tornat a Catalunya aquesta temporada. En un curs preolímpic, la jugadora egarenca ha fitxat pel Júnior i compagina la seva rutina amb el club vallesà amb la participació habitual a les concentracions de la selecció espanyola per posar a punt l’equip que vol brillar a Tòquio aquest estiu. El club de Sant Cugat del Vallès ocupa ara mateix la quarta posició a la lliga i Gigi Oliva n’és una peça clau al costat de Carlota Petchamé o de les germanes Serrahima. Malgrat el seu retorn cap a casa, la seva etapa holandesa ha viscut un nou capítol aquesta setmana.

Gigi Oliva va jugar quatre temporades de forrma consecutiva al Kampong entre 2015 i 2019 i va demostrar la mateixa qualitat al camp que la va portar a ser una peça clau durant set any a l’Atlètic Terrassa, el seu club de formació, així com al Leuven belga o al RC Polo barceloní. Malgrat que el Kampong no va ser capaç durant aquestes temporades de trencar l’habitual dicotomia entre Den Bosch i Amsterdam, el cert és que la vallesana va deixar petjada a la lliga. Ho demostra el fet d’haver estar seleccionada pel portal de referència hockey.nl com a finalista a la votació com a millor jugadora estrangera de la història de la competició.

En la votació popular la jugadora catalana s’ha imposat amb gran claredat rebent el 43% dels vots i enduent-se d’aquesta manera un reconeixement honorífic a la seva trajectòria a la lliga holandesa. En aquesta votació l’australiana Alyson Annan, que va arribar a liderar la lliga com a màxima golejadora, ha acabat al segon lloc i la tercera posició se l’ha endut l’anglesa Maddie Hinch.

Aquest és un nou reconeixement per a Georgina Oliva, escollida també com a millor jugadora del Campionat d’Europa de 2019 (en què la selecció espanyola va penjar-se la medalla de bronze) i candidata els dos darrers anys al premi com a millor jugadora del món per la FIH. Sens dubte, una injecció més d’energia en un any marcat pels seus reptes a Sant Cugat del Vallès i per l’aspiració d’una anhelada medalla olímpica a Tòquio 2020 amb un equip que malgrat no partir com a favorit té eines suficients per batre a qualsevol rival.

Sabies que… Gigi Oliva és una de les esportistes catalanes amb el bitllet cap a Tòquio 2020 garantit de manera virtual? Pots trobar la llista actualitzada d’esportistes classificats per als Jocs en aquest enllaç.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!