Les millors golfistes del Ladies European Tour tornen a Sitges

4 minuts de lectura
De l’1 al 3 d’octubre les instal·lacions del Garraf acolliran l’Estrella Damm Ladies Open by Catalunya.

El torneig de golf més important de l’any al nostre país és a punt de començar. Després d’un any d’aturada arran de la Covid-19, el Club de Golf Terramar de Sitges torna a ser l’escenari d’una gran cita del Ladies European Tour (LET), el circuit de golf femení més rellevant del continent europeu. La cita arriba amb novetats al camp de golf i amb un magnífic cartell d’inscrites, amb jugadores de 26 nacionalitats diferents. Entre totes elles destaca el nom d’Emily Kristine Pedersen, guanyadora aquest mes de setembre de la prestigiosa Solheim Cup amb l’equip europeu i màxima favorita després de guanyar el rànquing LET (ara es diu Race to Costa del Sol) l’any 2020 amb una superioritat enorme sobre la resta de jugadores.

La danesa tindrà un munt de rivals de primera fila que no li posaran les coses fàcils a Sitges. Entre elles, cal destacar les seves companyes de selecció europea a la Solheim Cup com la gal·lesa Becky Brewerton, l’anglesa Florentyna Parker (guanyadora del torneig català l’any 2017) i les sueques Caroline Hedwall i Linda Wessberg. Entre la resta de noms també cal destacar el de l’australiana Stephanie Kyriacou, la finlandesa Sanna Nuutinen i la noruega Marianne Skarpnord, totes elles situades al Top 4 del rànquing d’aquest 2021, o de veteranes d’ampli palmarès com la sud-africana Lee-Anne Pace.

A banda de Pace o Kyriacou, altres guanyadores de tornejos del Ladies European Tour d’aquest 2021 també participaran a Sitges. És el cas de l’eslovena Pia Babnik, de la sueca Maja Stark o de la francesa Lucie Malchirand. En total, aquest divendres hi haurà 31 golfistes que ja saben què és guanyar un torneig LET disposades a ampliar el seu palmarès al Terramar i succeir a l’andalusa Carlota Ciganda, guanyadora de la darrera edició de 2019.

En clau catalana cal destacar la participació de Mireia Prat i Èlia Folch, que compten amb victòries internacionals al LET Access Series, de la jugadora del club local Camilla Hedberg, de Paz Marfà, que fa el salt al professionalisme després de brillar com a amateur, i especialment de la jove promesa del golf del nostre país, Nagore Martínez, una jugadora de tot just tretze anys que està batent rècords de precocitat i que té una oportunitat d’or per posar a prova el seu talent davant jugadores més que consagrades a l’elit internacional.

Les instal·lacions renovades del Club de Golf Terramar, escenari del torneig del Ladies European Tour / Estrella Damm Ladies Open by Catalunya
Les instal·lacions renovades del Club de Golf Terramar, escenari del torneig del Ladies European Tour / Estrella Damm Ladies Open by Catalunya

Instal·lacions renovades

Durant el període d’aturada per la pandèmia el Club de Golf Terramar ha continuat treballant en la millora de les seves instal·lacions, que estrenen novetats molt importants aquest cap de setmana. Ho explica a la Fosbury el seu director, Tomás González:

Per nosaltres és una cita molt important per reprendre la normalitat després d’aquest any tan fatídic marcat per la Covid-19. Ara presentem un nou recorregut en què inaugurem tres forats nous, així que la il·lusió és doble: tornar a agafar les regnes d’un torneig internacional i alhora poder mostrar tant a les jugadores com al públic el nou traçat del Terramar“.

Aquest club esportiu de Sitges ja fa uns quants anys que va fer una aposta ferma per potenciar el golf femení amb la celebració d’un torneig que any rere any guanya pes al Ladies European Tour. Tomás González considera que l’Estrella Damm Ladies Open by Catalunya és un projecte clau per a enfortir l’entitat:

“Som un club social amb quasi cent anys d’història, però sempre hem tingut un vincle rellevant amb el món professional. Tenir un torneig d’aquesta importància ens ajuda a voler ser millors, a voler fer d’aquest camp i del nostre club un lloc de referència en l’esport local i nacional. L’exigència interna creix, ja sigui en serveis o instal·lacions, i ens motiva a continuar millorant“.

González, a més, recorda que a Catalunya el golf “no té tanta tirada com en altres països d’Europa” i que organitzar el Ladies Open és “una gran notícia per al Terramar però també per a l’impuls del nostre esport arreu del país.

Les golfistes, resseguint el camp abans de la competició / Estrella Damm Ladies Open by Catalunya

La marca “Catalunya” fa créixer el torneig

Una de les principals novetats d’enguany és l’acord del Club de Golf Terramar amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, que ha decidit donar ple suport a la competició i convertir-se en patrocinador institucional del torneig. Aquest salt endavant serà visible per a tothom amb el canvi de nom oficial del torneig (passa a dir-se “Estrella Damm Ladies Open by Catalunya”) i té per objectiu reforçar l’aposta del Govern per l’esport femení. Ho explica Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física:

“El Govern català dona suport econòmic al torneig perquè és una eina molt potent en el nostre objectiu de fer passos endavant per normalitzar l’esport femení a Catalunya. Existeix des de fa temps, i el que manca és fer-lo visible. Esdeveniments com aquest tenen un impacte econòmic i turístic cabdal pel territori. La col·laboració entre el món públic i el privat torna a fer possible que visquem una cita esportiva d’alt nivell que promourà el golf, i que ho farà en una entitat emblemàtica com el Club de Golf Terramar i amb la presència de les millors jugadores del circuit”.
La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, present a Sitges / Generalitat de Catalunya

Anna Caula també posa en valor l’impacte mediàtic del torneig:

Gràcies a la transmissió televisiva a més de 100 països, l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya, projectarà al món la capacitat organitzativa de l’esport català i mantindrà Catalunya a primera línia internacional“.

A més, destaca la feina feta per tornar a organitzar-lo després del parèntesi de l’any passat: “És una gran notícia que l’Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya torni a disputar-se presencialment. Això vol dir que, progressivament, l’esport català va recuperant la normalitat en la celebració de competicions i esdeveniments arreu del país amb les mesures de seguretat pertinents”.

El president del Club de Golf Terramar, Josep Maria Gassó, celebra l’arribada d’un acord que és clau per fer possible l’organització del torneig: “Ha estat clau per garantir la continuïtat d’aquest torneig. A més, amb aquest suport i el de la resta de patrocinadors, el futur de la competició a Terramar, Sitges i Catalunya ara està més garantit que mai. Com a Club hem fet un gran esforç per presentar un camp en les millors condicions“.