Reus reprèn el llegat dels Barcelona Dragons

3 minuts de lectura
L’empresari italià Bart Iaccarino va presentar la franquícia el passat 24 de març sota el nom dels desapareguts Dragons, que substitueix els Gladiators Football.

Amb seu a la capital del Baix Camp, a Reus, els Barcelona Dragons s’estrenen a la nova European League of Football el pròxim 19 de juny a casa contra els Stuttgart Surge.

El passat 24 de març era un dia marcat en vermell al calendari pels amants del futbol americà a Catalunya. I no és per menys, els aficionats catalans d’aquest esport, que rep el nom de football en anglès perquè la pilota amb què es juga té la mida d’un peu, perceben un futur prometedor de goig i gaudi gràcies a l’empresari italià Bart Iaccarino. L’únic soci de l’empresa Big Ten football va comunicar que s’havia fet amb els drets del rememorats i extingits Barcelona Dragons. “Hem reprès el nom de l’antiga franquícia. De fet, no som l’únic equip que ho ha fet, d’altres també ho han fet amb diversos equips. El nostre objectiu a l’hora de realitzar aquest reat és recrear la lliga que hi havia fa uns anys. El que hem fet és canviar el nom a l’equip creat el 2020 a la Costa Daurada, els Gladiators Football”, explica Iaccarino, que a més de ser el principal inversor dels nous Barcelona Dragons, n’és el manàger general.

Bart Iaccarino, impulsor del retorn dels Dragons a Reus
Bart Iaccarino, impulsor del retorn dels Dragons a Reus

La notícia no va deixar a ningú indiferent. Ja fa uns anys d’ençà la desaparició d’una entitat que es va fundar l’any 1991, va fer esclatar d’alegria la graderia de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona i que, fins i tot, va poder aixecar la World Bowl el 1997 de la mà del quarterback Jon Kitna i sota les ordres de Jack Binell, entrenador durant els 12 anys d’existència. Qui es pensi que la nova entitat tindrà la seu a la ciutat comtal va ben errat. Car, serà a la localitat de Reus. “No sé com s’ho ha près el ciutadà de Reus ara mateix. De fet, no hem tingut cap contacte amb Barcelona. Estem bé a Reus. Tenim una gran ciutat i les instal·lacions són idònies pel que volem desenvolupar. La nostra idea és quedar-nos aquí un parell de temporades, després veurem què succeeix”.

L’Estadi Municipal de Reus serà el terreny de joc quan els nous Barcelona Dragons juguin de local a la nova European League of Football, una altra diferència amb l’antiga franquícia que entre 1991 i 2001 va ser equip participant de la World League of American Football i de la NFL Europa.

Comencem amb moltíssimes ganes. Aquesta nova lliga és com una mena d’NFL europea. El nostre objectiu aquí el primer any és poder arribar als playoff i de mica en mica ser més ambiciosos en les nostres fites. Pensa que hem creat un equip nou, no teníem cap jugador”, comenta Iaccarino. Respecte a això, la plantilla dels Barcelona Dragons està formada per 50 jugadors, 10 d’ells estrangers, que han fet la primera presa de contacte en els entrenaments inaugurals de les passades setmanes.

Aquest reguitzell de jugadors podrà trepitjar per primer cop la gespa de l’estadi reusenc i fer gala del seu repertori esportiu davant dels aficionats, el proper 19 de juny. El primer dels cinc partits a casa, i dels deu de competició, serà l’Stuttgart Surge qui s’enfronti a l’equip entrenat per Adam Rita. A part dels catalans, primer i únic equip de l’estat d’aquesta competició, i els de Baden-Wurtemberg, un total de quatre equips se’ls afegeixen en la conformació de la primera edició de l’European League of Football que són el Cologne Centurions, l’Hamburg Sea Devils, el Frankfurt Galaxy i el Berlin Thunder.

Pel partit inaugural s’espera rebre el càntic de prop de 4.000 aficionats que puguin guarnir la graderia amb els mítics colors verds i grocs; i no pas dels blaugranes com havia passat en el Mini Estadi del FC Barcelona, abans que la franquícia desaparegués aquesta s’unís al club blaugrana sota la denominació dels FC Barcelona Dragons. “Esperem que la rebuda en el primer partit de Lliga sigui espectacular. Hem notat que hi ha moltíssima gent de Reus però també hem observat aficionats que vénen de la resta de Catalunya, com de Barcelona. És el que volíem amb el reanomenament de la franquícia: tenir una gran repercussió a escala nacional com internacional. A més, crec que la gent es bolcarà. Fa poc vam fer un esdeveniment on vam aplegar més de cent persones en un hotel”, feia conèixer Iaccarino.