Puchol II i De la Vega es juguen l’individual d’escala i corda

2 minuts de lectura
El ‘XXXVI Campionat Individual CaixaBank – Trofeu President de la Generalitat’ d’escala i corda es decidirà este dissabte al trinquet de Pelayo. Puchol II i De la Vega es jugaran el títol en una final que iniciarà a les 17.45 hores i que serà retransmesa en directe per À Punt.

Es tracta d’un duel que es repeteix respecte a l’edició passada. En eixa ocasió, Puchol II va acabar alçant el fris grec amb un resultat de 60-25. Ben és cert que De la Vega no estava en les seues millors condicions físiques. Una lesió en el muscle esquerre va obligar a ajornar la final per petició del d’Almussafes, tal com indica la reglamentació del campionat. Això va facilitar la victòria de Puchol II, encara que el nivell mostrat pel vinalesí al llarg de la temporada no deixa cap dubte que el triomf va ser merescut pel domini que ha marcat amb el seu joc.

El de Vinalesa va conquerir el seu tercer mà a mà després dels aconseguits als anys 2016 i 2018. Pel que respecta a la temporada 2021 de Puchol II, el rest de 29 anys ha estat present en totes les fases finals i va guanyar el II Trofeu Levante UD. Per la seua banda, De la Vega va participar per primera vegada en una final del Campionat Individual. Això no obstant, l’almussafenc parteix amb ‘experiència adquirida i amb la confiança que li atorga haver-se proclamat campió de l’última edició de la Lliga CaixaBank.

Puchol II és el defensor del títol
Puchol II és el defensor del títol

La moral del de la Ribera Baixa també s’ha vist reforçada per la trajectòria al campionat. De la Vega va estrenar el mà a mà amb una victòria còmoda davant Lostado per 60-20 al trinquet Eusebio de Sueca. Als quarts de final, el rest de 22 anys es va enfrontar amb Soro III, sis vegades campió de l’Individual, al trinquet Tio Pena de Massamagrell. El d’Almussafes va véncer per 60-40 per avançar cap a les semifinals on esperava Pere Roc II. De la Vega va superar al benidormer per 60-45 en una eliminatòria disputada al trinquet de Pelayo i que va obrir les portes de la final a l’almussafenc.

Per la seua banda, Puchol II també va debutar en l’actual edició del mà a mà al trinquet de Sueca. El de Vinalesa va eliminar de Guillermo amb un resultat de 60-35. Això li va atorgar la classificació als quarts de final on es mesuraria amb el finalista de la Lliga, Giner. El trinquet de Pedreguer va viure el passe de Puchol II a les semifinals gràcies al seu triomf sobre el murler per 60-40. En la següent ronda, el de l’Horta Nord es va batres amb Jose Salvador en una partida amb horari nocturn que va acollir el trinquet Salvador Sagols de Vila-real. Puchol II va obtenir un lloc en la final en superar al de Quart de les Valls per 60-40.

Pel que respecta als feridors, Puchol II estarà acompanyat per Carlos, mentre que De la Vega comptarà amb Muedra II.

Una altra de les grans novetats de la final serà la presència del públic. I es que serà la primera vegada que els aficionats tornen al trinquet en una gran final d’escala i corda, dels campionats oficials, des de la ‘Copa Diputació de València – Caixa Popular’, disputada el 31 d’octubre de 2020. Des d’aleshores, la final del Campionat Individual i de la Lliga es van jugar sense espectadors a les galeries i l’escala.