Puchol II i Pere Roc II protagonitzen una final de l’individual inèdita

1 minut de lectura
Article publicat originalment a pilotaviu, el portal de referència de la pilota valenciana

La seu de Bankia al carrer pintor Sorolla de València va ser l’escenari on dimarts passat es va presentar la gran final de l’Individual d’escala i corda, una de les dos modalitats professionals de pilota valenciana.

Una competició que consagra als finalistes Puchol II i Pere Roc II com els millors pilotaris del moment. L’individual és l’única competició on els jugadors competeixen en un format d’un contra un, a diferencia  dels altres tornejos on es formen equips i s’intenta que aquestos siguin el més equilibrats posible.

Pere Roc II, finalista de l’individual / Ulisses Ortiz

Ambdós pilotaires han arribat a la final patint, amb partides molt igualades en semifinals. En el cas de Puchol va tindre l’alè del seu contricant al clatell durant tota la partida. En el de Pere Roc, directament, va ser ell qui va estar per darrere del seu rival fins l’últim joc.

Són dos jugadors que es coneixen molt bé, ja que cada vegada més s’enfronten en diferents partides i finals, com la de Copa, on l’equip de Puchol s’imposà al de Pere Roc. Les claus de la partida són el rebot de Puchol II i la seva facilitat per a trobar la galeria, contra l’esquerra de Pere Roc II, que li dóna avantatge en la posició de dau.

Abans d’acabar la presentació es va fer la “reballada”, el sorteig de camp i feridor. Pere Roc II, com a beneficiari del sorteig, va optar per elegir a Oltra d’acompanyant.

El feridor és la figura que te per missió dificultar el primer colp del rival, i l’elecció d’Oltra era lógica, ja que es considera que la seva manera de posar en joc la pilota ha decantat algunes finals d’aquest trofeu.

Puchol II, un dels refernts de la pilota valenciana / Fundació Pilota Valenciana

Per tant, Puchol II tindrà al seu servei l’altre feridor, Miguelín, però començarà la partida des del dau, la millor posició possible.

À Punt seguirà la final

Els dos jugadors es dedicaran a preparar la partida fins que arribe el gran dia. Serà diumenge a les 12 h, al trinquet del carrer Pelayo de València, una jornada que es retransmetrà en directe per À Punt.