Les Barberà Rookies perllonguen la seva hegemonia

1 minut de lectura
No hi ha hagut sorpresa al Complex Esportiu Can Llobet. Les amfitriones, les Barberà Rookies, han guanyat una nova lliga.

El futbol americà femení compta des de fa anys (des de sempre, podríem dir) amb un equip dominador que guanya pràcticament sempre. Les Barberà Rookies s’han convertit en una de les grans referències esportives del Vallès a còpia de títols. A Barberà del Vallès ningú es cansa de guanyar i les fites del seu conjunt de referència comencen a ser inigualables en cap altre esport d’equip del nostre país. Fa un any i mig vam publicar un article en què fèiem referència a la seva hegemonia en el futbol americà (“qui pot plantar carà a les Barberà Rookies?”, ens preguntàvem). Des de llavors no només s’han mantingut intractables, sinó que compten tots els seus partits per victòries. No perden, de fet, des del mes d’abril de 2016, en una ensopegada sense conseqüències.

Sabies que… els 5 equips que conformen actual la lliga espanyola de futbol americà, la màxima competició estatal, són catalans? Més enllà de les Barberà Rookies i les Barcelona Búfals, també són protagonistes les Hospitalet Pioners, les Terrassa Reds i les Badalona Dracs.

Després de completar una nova temporada perfecta, amb vuit victòries en vuit partits en la fase regular de la lliga espanyola, l’equip català ha reblat el clau a la final amb un triomf clar per 27 a 6 contra les Barcelona Búfals. Malgrat el resultat, el cert és que les barcelonines van sorprendre d’inici amb una excel·lent cursa d’Allison Rodríguez esquivant tots els placatges i posant el 0 a 6 al marcador. Ràpidament hi hauria resposta vallesana, però un i altre equip van dur a termes bones defenses fins a l’inici del darrer quart. El resultat era de 7 a 6 abans d’entrar en els darrers minuts, on la voracitat ofensiva de les rookies va esclatar amb un parcial de 20 a 0 que resoldre la final definitivament.

És la tercera lliga consecutiva per a les Barberà Rookies, que han guanyat set de les vuit lligues disputades i totes les copes d’Espanya celebrades al llarg de la història d’aquest esport. Una hegemonia senzillament brutal.

Sabrina Marques, peça determinant

La millor jugadora de la final va ser Sabrina Marques, que va anotar un dels “touchdowns” de les Rookies i que també ha estat una peça determinant en l’ofensiva de l’equip durant tota la temporada. Marques va rebre el guardó just finalitzar el partit.

Sabrina Marques, MVP de la final / FEFA
Sabrina Marques, MVP de la final / FEFA