Marc Vidal – Kiko Martínez: hi haurà revenja?

3 minuts de lectura
Fa tot just una setmana Elx acollia el combat pel títol d’Europa de pes ploma. Hi haurà nou combat ben aviat?

El bon moment que viu la boxa masculina al nostre país es retrata amb diversos púgils situats en places d’honor als rànquings europeus. Alguns d’ells, fins i tot, ostenten el cinturó de campions del vell continent o bé l’han posseït en alguna ocasió en els darrers anys. És el cas del català Marc Vidal, vigent campió europeu de pes ploma per a l’EBU que va defensar amb èxit el seu cinturó fa set dies en un combat molt esperat a Elx.

La capital del Baix Vinalopó era l’epicentre d’una gran vetllada de boxa amb un esforç enorme de promoció al darrere per convertir-se en una de les millors cites viscudes als rings del País Valencià en els darrers anys. Set combats d’aperitiu i una traca final amb el duel d’alt nivell entre el local Kiko Martínez i Marc Vidal. El de Gelida defensava la corona de campió assolida el 2017 davant el veterà barceloní Sergio Blanco, un altre acostumat a bregar els punys al màxim nivell, però partia amb teòric desavantatge: davant seu hi havia l’excampió europeu i mundial del pes súper gall, un púgil amb una ambició desmesurada que volia fer història guanyant un cinturó EBU en dues categories de pes diferents.

1526669955_287967_1526670051_noticia_normal

Kiko Martínez, amfitrió de la cita, es va preparar a consciència pel duel amb 10 setmanes dures d’entrenament intens que es van notar dalt del ring amb un ritme alt i diverses accions ofensives de mèrit. Malgrat això, el guanyador del combat va ser Marc Vidal en una criticada decisió dels jutges. A la boxa la crítica forma part del joc, i sempre hi ha qui titlla d’injustícia el resultat final d’un combat igualat. I la cita d’Elx no en va ser l’excepció. Kiko Martínez va començar fort, connectant els cops més potents des del minut zero i provocant una obertura a la cella dreta de Marc Vidal després d’un minut d’enfrontament. Un tall que va sagnar amb evidència i que va ser difícil de tapar.

Al principi de la tercera ronda, després d’un round en què Marc Vidal havia començat a agafar bon ritme en la distància curta, l’àrbitre va decretar que era impossible seguir el combat i va determinar un nul tècnic que permetia retenir la corona de campió a Marc Vidal, increpat per part del públic present a Elx que estava convençut que el seu ídol local estava dominant el combat a plaer i mereixia, en conseqüència, el triomf.

La promotora de Kiko Martínez ja ha anunciat (a través del portal ESPABOX) que presentarà una reclamació per demanar un nou combat motivada en el primer tall sofert per Marc Vidal: com molts aficionats han fet, asseguren que va ser provocat per un cop de puny i no per un cop de cap, com va determinar l’àrbitre. El resultat d’aquesta reclamació serà decisiu: si s’estima la queixa, ben aviat hi haurà un nou duel espectacular entre Vidal i Martínez. Una revenja amb els ànims ben encesos, encara que Marc Vidal, al portal Aebox, ja ha declarat que no té cap problema en repetir el combat més enllà de les consideracions econòmiques (mancances, més aviat) associades a la boxa professional.

Juli Giner es complica la vida

Un altre dels boxejadors del nostre país que està rendint a un alt nivell és el barceloní Juli Giner, número tres del rànquing europeu de la seva categoria i que ben aviat serà cridat a disputar un combat pel títol continental que ja ha guanyat amb anterioritat. Giner (22-3-1, 8 KO) ha optat per seguir engreixant un currículum d’alt prestigi organitzant un nou combat al Pavelló de la Vall d’Hebron d’aquí a un mes, el 22 de juny. Aquell dia el català s’enfrontarà amb el recentment coronat campió d’Escòcia, Darren Traynor, que ja suma 7 KO en només 17 combats disputats. Una cita que vol omplir la instal·lació barcelonina i que de ben segur comptarà, també, amb aficionats escocesos a les grades. Amants de la bona boxa, reserveu-vos la data, que podeu reviure un duel tan interessant com el que va tenir Giner amb Mickey Roman fa un parell d’anys: