Qui pot plantar cara a les Barberà Rookies?

2 minuts de lectura

La temporada de Futbol Americà ha arrencat aquesta segona quinzena de novembre en moltes de les categories en joc. En el cas dels equips sèniors femenins, la primera gran cita de la temporada arriba aquest diumenge 27. S’enfronten el Barcelona Búfals i el Badalons Dracs, els dos equips a priori més ben preparats per lluitar contra les Barberà Rookies, el millor equip d’aquest esport a casa nostra. Algú els pot plantar cara?

L'equip campió de la lliga femenina de futbol americà, Barberà Rookies.

Les Rookies de Barberà s’han guanyat l’etiqueta de favorites a totes les competicions que disputen a l’estat espanyol. El futbol americà femení mira l’equip vallesà amb recel i alhora amb admiració. Històricament, aquest esport ha comptat amb un bagatge important a Catalunya. De fet, la primera competició oficial a l’estat és la lliga catalana masculina que es va disputar per primer cop la temporada 1988-89. Aquell seria l’embrió de la supercopa, primer, i de la lliga, després, d’àmbit estatal. En categoria masculina tres equips dels Països Catalans s’han repartit els triomfs de lliga des de 2002: L’Hospitalet Pioners (6), el Badalona Dracs (5) i el València Firebats (4).

La temporada 2010-2011 va estrenar, per primera vegada, la competició femenina. Des d’aquell moment les Rookies de Barberà s’han mostrat intractables. 5 lligues de 6 possibles (l’altra la va guanyar Las Rozas de Madrid el 2015) i un domini absolut, sense fissures, a la Copa d’Espanya. La darrera temporada, però, van haver de patir per superar el Barcelona Búfals, que va ser l’únic equip invicte a la fase regular. A la final, però, no van mostrar contemplacions: 12 a 46 i un nou títol al seu palmarès.

Badalona o Barcelona, el rival

En la primera competició estatal sènior d’aquesta temporada les de Barberà ja tenen la presència assegurada a la final de la Copa d’Espanya. Hi han accedit en condició de vigents campiones de la competició. L’equip rival sortirà del duel d’aquest diumenge (11:30h) entre les Búfals i les Dracs. L’equip barceloní parteix com a favorit després de viure una temporada excel·lent que es va acabar, això sí, sense poder alçar cap títol. Amb un equip encara per tancar que manté el bloc de l’any passat, volen accedir a la final i revenjar-se del contundent 28 a 0 encaixat fa tot just uns mesos.

Les Badalona Drac Girls. Temporada 2015/2016
Les Badalona Drac Girls. Temporada 2015/2016

Les badalonines compten amb un projecte jove i amb més jugadores que mai per intentar donar la sorpresa. Seguir l’estela triomfal de l’equip masculí, de moment, només és un objectiu a mig termini. En categoria femenina hi ha altres projectes consolidats a Catalunya que no participen en aquesta competició. Dos d’ells, els Pioners de l’Hospitalet i les Reds de Terrassa, van acabar en 4a i 5a posició respectivament a la darrera lliga estatal. Seran capaces a Barberà d’ampliar la llegenda? A dia d’avui, els 11 títols estatals de 12 possibles les converteixen en un dels grans equips de l’esport català.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!