Fotografia: Ivan Torres / FEEC

Mari Alarcón, la campiona valenciana de Lleida

Aquest cap de setmana s’ha disputat una nova cita important en el calendari competitiu de l’escalada estatal. La Foixarda ha acollit el Campionat d’Espanya d’Escalada de Bloc i Mari Alarcón s’ha proclamat campiona. Alarcón s’ha endut el títol després de completar el Top de la darrera via en els instants finals dels 5 minuts reglamentaris. Després d’una dura fase classificatòria, les vuit finalistes havien de resoldre 4 vies diferents amb un topall de 5 minuts per bloc. La vencedora ha completat una tarda quasi perfecta aconseguint arribar al Top de 3 de les 4 vies en només 4 intents.

Mari Alarcón

Fotografia: Ivan Torres / FEEC

Una final ajustada que corona Mari Alarcón com a campiona estatal d’escalada en bloc per primera vegada a la seva carrera. Malgrat això, en els darrers anys s’ha convertit en una de les grans especialistes d’aquesta disciplina: el 2015 va ser subcampiona i el 2014 va endur-se el triomf general a la Copa d’Espanya. Amb 28 anys, tot apunta que pot continuar oferint duels espectaculars amb les catalanes Maud Ansade o Francis Guillen (3a i 4a aquest diumenge a la Foixarda) o bé amb altres escaladores de l’estat espanyol com la canària Maja Jonjic (2a ahir) o la basca Zuriñe Arrua, que combina el bloc amb l’escalada de dificultat.

El triomf d’aquest diumenge a La Foixarda és, de ben segur, una gran satisfacció per a l’escaladora valenciana. Mari Alarcón, avesada a desplaçar-se des de la capital del País Valencià cap a les zones d’escalada d’Alacant o de Terol, va decidir canviar d’aires fa pocs anys i afincar-se a Lleida per gaudir de prop de l’escalada seguint el ritme del seu entrenador, Ekhiotz Alsasua. Vinculada al Boulder Indoor de Lleida, on és part de l’equip tècnic, i membre de la UEC Tortosa, Mari Alarcón competeix amb la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Un any rodó per a l’escalada de casa nostra

El triomf de Mari Alarcón va venir acompanyat ahir pel podi de Maud Ansade en categoria femenina i per la victòria de l’eldenc Jonatan Flor en la masculina. Dos victòries i un triple podi que es complementen amb l’èxit assolit pels escaladors catalans al Campionat d’Espanya d’Escalada de dificultat.

La cita, disputada a Saragossa a principis de setembre, va comptar amb un nou triomf de Ramon Julián. El del GE Manlleu compta amb un palmarès d’èxits internacionals difícilment repetible i es manté un any més com a principal referent de l’escalada masculina estatal. En categoria femenina, el podi va ser íntegrament català gràcies a l’or d’Helena Alemán, que ja és tricampiona, la plata de Marta Palou i el bronze de Francis Guillen.

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!