Fotografia: Ivan Torres / FEEC

Mari Alarcón, la campiona valenciana de Lleida

1 minut de lectura

Aquest cap de setmana s’ha disputat una nova cita important en el calendari competitiu de l’escalada estatal. La Foixarda ha acollit el Campionat d’Espanya d’Escalada de Bloc i Mari Alarcón s’ha proclamat campiona. Alarcón s’ha endut el títol després de completar el Top de la darrera via en els instants finals dels 5 minuts reglamentaris. Després d’una dura fase classificatòria, les vuit finalistes havien de resoldre 4 vies diferents amb un topall de 5 minuts per bloc. La vencedora ha completat una tarda quasi perfecta aconseguint arribar al Top de 3 de les 4 vies en només 4 intents.

Mari Alarcón
Fotografia: Ivan Torres / FEEC

Una final ajustada que corona Mari Alarcón com a campiona estatal d’escalada en bloc per primera vegada a la seva carrera. Malgrat això, en els darrers anys s’ha convertit en una de les grans especialistes d’aquesta disciplina: el 2015 va ser subcampiona i el 2014 va endur-se el triomf general a la Copa d’Espanya. Amb 28 anys, tot apunta que pot continuar oferint duels espectaculars amb les catalanes Maud Ansade o Francis Guillen (3a i 4a aquest diumenge a la Foixarda) o bé amb altres escaladores de l’estat espanyol com la canària Maja Jonjic (2a ahir) o la basca Zuriñe Arrua, que combina el bloc amb l’escalada de dificultat.

El triomf d’aquest diumenge a La Foixarda és, de ben segur, una gran satisfacció per a l’escaladora valenciana. Mari Alarcón, avesada a desplaçar-se des de la capital del País Valencià cap a les zones d’escalada d’Alacant o de Terol, va decidir canviar d’aires fa pocs anys i afincar-se a Lleida per gaudir de prop de l’escalada seguint el ritme del seu entrenador, Ekhiotz Alsasua. Vinculada al Boulder Indoor de Lleida, on és part de l’equip tècnic, i membre de la UEC Tortosa, Mari Alarcón competeix amb la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Un any rodó per a l’escalada de casa nostra

El triomf de Mari Alarcón va venir acompanyat ahir pel podi de Maud Ansade en categoria femenina i per la victòria de l’eldenc Jonatan Flor en la masculina. Dos victòries i un triple podi que es complementen amb l’èxit assolit pels escaladors catalans al Campionat d’Espanya d’Escalada de dificultat.

La cita, disputada a Saragossa a principis de setembre, va comptar amb un nou triomf de Ramon Julián. El del GE Manlleu compta amb un palmarès d’èxits internacionals difícilment repetible i es manté un any més com a principal referent de l’escalada masculina estatal. En categoria femenina, el podi va ser íntegrament català gràcies a l’or d’Helena Alemán, que ja és tricampiona, la plata de Marta Palou i el bronze de Francis Guillen.