VÍDEO Descens urbà en BTT a Medellín

1 minut de lectura
Els descensos urbans en BTT són una de les modalitats esportives més espectaculars del món

La Comuna 13 de Medellín ha estat l’escenari d’un nou rècord Guinness. Concretament, el del “circuit de descens urbà més llarg del món en BTT”. La celebració del Downhill Challenge Medellín ha comptat amb 26 bikers procedents de l’Amèrica Llatina, l’Amèrica del Nord i d’EUropa i ha comptat amb el triomf del xilè Pedro Ferreira. El circuit ha estat validat per experts en topografia, que han determinat amb precisió el rècord de 2.274 metres recorreguts per cadascun dels ciclistes.

El traçat, en continu descens, està farcit d’elements afegits per fer girs i salts més espectaculars, però es basa principalment en els elements del territori: centenars d’escales, passatges estrets i trams arran de les cases d’un barri marcat per la història recent del càrtel de Medellín i que malgrat els canvis socials i urbanístics manté viva la llosa de la violència. Els habitants del barri i públic vingut d’arreu de la ciutat han assistit a les maniobres increïbles dels riders.

El que millor ho recull eś Sam Pilarin amb el suport de Nicholi Rogatkin. Un vídeo a doble càmera que val la pena i que constata la velocitat del recorregut i la destresa dels riders per superar tots els obstacles.