El Buff-Megamo Team vol ser el millor equip del món en XCM aquest 2023

2 minuts de lectura

L’equip català afronta una nova temporada consolidat a l’elit mundial de la bicicleta de muntanya.

Ser el millor equip del rànquing de la Unió Ciclista Internacional quan acabi l’any. Aquest és un dels ambiciosos objectius que l’estructura catalana BUFF-Megamo Team ha anunciat avui en la presentació de la nova temporada de BTT, que és a punt de començar aquest mes de febrer. Els gironins continuen la seva ferma aposta d’internacionalització de l’equip i ha fixat diversos objectius ambiciosos en la modalitat de XCM, incloent podis tant als mundials com els europeus i llocs d’honor a les principals proves per etapes de la disciplina, com la Cape Epic que es disputarà el proper mes de març a Sud-àfrica.

El calendari d’enguany tornarà a ser d’autèntic luxe per al l’equip en què el seu mànager, Pau Zamora, no amaga que apunta alt: “Volem consolidar-nos com l’equip més potent a nivell mundial en la modalitat XCM”.

L’estrena arribarà aquest mes de febrer amb tres proves al calendari, la Leyenda de Tartessos, la Mediterranean Epic i l’Andalusia Bike Race, i més endavant també competirà en proves de prestigi com la Volcat, la 4 Islands, la Rioja Bike Race, l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, la Sea Otter, la Roc d’Azur i la Brasil Ride. Un amplíssim menú de proves per etapes, doncs, que posarà a prova el talent de les dues dones i els cinc homes que conformen l’equip.

Els 7 ciclistes del BUFF-Megamo Team 2023, en acció / Fotografia: @the.adventure.bakery

La principal novetat de la temporada és la incorporació de Janina Wüst, vigent subcampiona d’Europa i candidata a guanyar qualsevol cursa on competeixi. La suïssa se suma a la catalana Txell Figueras, vencedora l’any passat de l’Andorra MTB Classic-Pyrenees. Totes dues aniran acompanyades per un potent equip masculí en què noms com el de Hans Becking, Hugo Drechou o José Dies són d’absoluta referència mundial. Becking va guanyar la Volcat i la Rioja Bike Race el 2022, on també va ser quart a la Cape Epic. Dias té un palmarès brillant en què destaquen els podis de 2021 al mundial i a la cursa sud-africana. Drechou, de la seva banda, ve de guanyar la Roc d’Azur, la Forestiere o la Tramun.

L’equip el completen el ciclista eivissenc Enrique Morcillo, que suma ja set temporades a l’equip rendint a un gran nivell, i l’estonià Peeter Pruus, vencedor de la Tierra Estrella l’any passat.

Serà la segona temporada de l’equip en què BUFF suma forces amb la marca de bicicletes Megamo, que té la seu central a Girona i que precisament aquest dijous ha estat l’escenari de la presentació. Gil Vilar, un dels responsables de BUFF, ha recalcat la il·lusió i les esperances dipositades en l’equip d’aquest any: “Encarem el setè any d’aquest projecte, el segon des de l’entrada de MEGAMO a l’equip, amb moltes ganes i amb la voluntat de consolidar-nos, un any més, com l’equip de referència XCM a nivell mundial. Estem molt contents d’haver pogut mantenir gairebé tota la plantilla i de formar una gran estructura de patrocinadors de primera línia que ens permeten afrontar aquesta temporada amb les màximes garanties”.

Vídeo oficial del BUFF-Megamo Team per presentar la nova temporada