Les mobilitzacions dels Armilles Grogues canvien el calendari de l’europeu d’handbol Els partits programats aquest dissabte es jugaran diumenge

Des de fa uns quants dies França viu l’eclosió d’un moviment configurat contra la pujada dels preus dels carburants i que ha ampliat els focus de protesta davant el govern presidit per Macron.

Els Armilles Grogues s’han convertit molt ràpidament en un moviment capaç de capgirar la quotidianitat a França i d’atreure l’atenció mediàtica del conjunt de la Unió Europea. Unes protestes multitudinàries als carrers d’arreu del país, també a les comarques nord-catalanes, que corren com la pólvora a les xarxes socials i que ja han aconseguit una primera reculada del govern francès. Sigui com sigui, aquest moviment és valorat com a insuficient i les protestes continuaran en els propers dies.

Aquest dissabte Nantes serà l’epicentre d’una de les mobilitzacions convocades que pot aturar la ciutat a partir de les dues del migdia tal com ja ha passat en altres indrets i moments al llarg d’aquesta darrera setmana. La convocatòria de les protestes i la previsió del seu seguiment massiu han forçat aquest divendres als organitzadors del campionat d’Europa d’handbol a prendre la decisió d’ajornar els dos partits programats al Hall XXL de Nantes. En concret hi haurà dos canvis molt comprensibles atesa la flexibilitat del calendari: el França-Suècia i el Sèrbia-Rússia es disputaran el diumenge a la mateixa hora prevista inicialment el dissabte (15h i 18h respectivament).

Les accions dels Armilles Grogues també han provocat, a mode preventiu, la suspensió de sis partits de futbol, agafant el fil d’altres mobilitzacions socials que també han incidit en el món de l’esport.

Sara Gil, la segona catalana a la selecció espanyola

Tot i que el combinat que dirigeix Carlos Viver va iniciar el torneig amb una única jugadora nascuda a Catalunya a les seves files (Eli Cesáreo), en els partits decisius de la segona fase del torneig hi ha una segona jugadora catalana que s’ha integrat a la dinàmica de l’equip. Es tracta de Sara Gil de la Vega, que s’ha incorporat com a setzena jugadora inscrita per substituir la lesionada Jénnifer Gutiérrez.

L’extrem esquerre sorgida del planter del Sant Martí Adrianenc i debutant a la màxima categoria amb l’Esportiu Castelldefels, va debutar amb la selecció estatal el juliol de 2017 i viurà aquests dies l’experiència internacional més important de la seva carrera esportiva en un equip que està amb l’aigua al coll i a qui li queden dos enfrontaments abans de dir adéu al torneig.

Sara Gil de la Vega, en acció amb el seu club