Les mobilitzacions dels Armilles Grogues canvien el calendari de l’europeu d’handbol

1 minut de lectura
Des de fa uns quants dies França viu l’eclosió d’un moviment configurat contra la pujada dels preus dels carburants i que ha ampliat els focus de protesta davant el govern presidit per Macron.

Els Armilles Grogues s’han convertit molt ràpidament en un moviment capaç de capgirar la quotidianitat a França i d’atreure l’atenció mediàtica del conjunt de la Unió Europea. Unes protestes multitudinàries als carrers d’arreu del país, també a les comarques nord-catalanes, que corren com la pólvora a les xarxes socials i que ja han aconseguit una primera reculada del govern francès. Sigui com sigui, aquest moviment és valorat com a insuficient i les protestes continuaran en els propers dies.

Aquest dissabte Nantes serà l’epicentre d’una de les mobilitzacions convocades que pot aturar la ciutat a partir de les dues del migdia tal com ja ha passat en altres indrets i moments al llarg d’aquesta darrera setmana. La convocatòria de les protestes i la previsió del seu seguiment massiu han forçat aquest divendres als organitzadors del campionat d’Europa d’handbol a prendre la decisió d’ajornar els dos partits programats al Hall XXL de Nantes. En concret hi haurà dos canvis molt comprensibles atesa la flexibilitat del calendari: el França-Suècia i el Sèrbia-Rússia es disputaran el diumenge a la mateixa hora prevista inicialment el dissabte (15h i 18h respectivament).

Les accions dels Armilles Grogues també han provocat, a mode preventiu, la suspensió de sis partits de futbol, agafant el fil d’altres mobilitzacions socials que també han incidit en el món de l’esport.

Sara Gil, la segona catalana a la selecció espanyola

Tot i que el combinat que dirigeix Carlos Viver va iniciar el torneig amb una única jugadora nascuda a Catalunya a les seves files (Eli Cesáreo), en els partits decisius de la segona fase del torneig hi ha una segona jugadora catalana que s’ha integrat a la dinàmica de l’equip. Es tracta de Sara Gil de la Vega, que s’ha incorporat com a setzena jugadora inscrita per substituir la lesionada Jénnifer Gutiérrez.

L’extrem esquerre sorgida del planter del Sant Martí Adrianenc i debutant a la màxima categoria amb l’Esportiu Castelldefels, va debutar amb la selecció estatal el juliol de 2017 i viurà aquests dies l’experiència internacional més important de la seva carrera esportiva en un equip que està amb l’aigua al coll i a qui li queden dos enfrontaments abans de dir adéu al torneig.

Sara Gil de la Vega, en acció amb el seu club