El descens del calvari triomfa a Pollença

1 minut de lectura
El descens en BTT continua en auge i es consolida arreu del país. A Mallorca compten amb una prova espectacular: el descens urbà de Pollença.

Amb diferents cites al llarg de la temporada, les proves de descens en BTT també s’han consolidat a les Illes Balears, amb Mallorca com a epicentre inqüestionable d’aquesta modalitat esportiva espectacular. Aquest cap de setmana s’ha disputat la prova més atractiva de totes i ja plenament consolidada al poble de Pollença: el descens del calvari fins a la plaça major, un recorregut curt, d’un quilòmetre, que parteix de la muntanya i recorre un tram urbà en baixada constant fins a la meta.

El circuit canvia d’obstacles en cada edició, malgrat manté uns senyals d’identitat evidents i amb alguns salts que es mantenen intactes des de la primera edició atès l’èxit i la bona resposta del públic per a veure’ls en directe. El descens urbà de Pollença aprofita el desnivell del poble per oferir als riders un recorregut realment bonic. A més, els organitzadors sumen al desnivell i als trams d’escales d’us quotidià alguns elements per a afavorir la velocitat, els girs i els salts. La primera edició ja va ser triomfal, com recull aquest muntatge de vídeo:

Encara que no iguali la bogeria dels circuits de l’Amèrica Llatina (amb descensos impressionants a Mèxic, Colòmbia o Xile), el traçat de Pollença val molt la pena i és un dels circuits urbans més interessants de casa nostra pel fet d’unir dos indrets ben coneguts. La sortida del Calvari i l’arribada a la plaça major són dos elements distintius de les cinc edicions de la cursa. Veure el circuit amb la càmera que porten els ciclistes al casc sempre ajuda a copsar la dificultat del recorregut:

Ivan Oulego, un campió brillant

Enguany els organitzadors han convidat una de les grans estrelles del descens en BTT del nostre país i del continent europeu, Ivan Oulego, que ha fet valer el seu palmarès i s’ha endut el triomf amb solvència davant de rivals experimentats en la categoria sènior. El català ha guanyat múltiples campionats d’Espanya i va arribar a triomfar en una prova de la copa del món. A Pollença s’ha imposat amb un temps d’un minut i sis segons. Un minut i sis segons, sens dubte, d’adrenalina pura sobre la bicicleta per a fer les delícies de l’afició congregada a Pollença.

Els companys d’IB3 resumeixen en un vídeo curt l’edició celebrada aquest dissabte:

Ivan Oulego, en un dels entrenaments:

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!