El descens urbà en BTT més trepidant

1 minut de lectura

Els esports extrems ens ofereixen imatges espectaculars. Poques d’elles es poden comparar a l’adrenalina que transmet la càmera subjectiva d’un rider de BTT en ple descens. Més enllà de la clàssica reconversió de les estacions d’esquí en traçats de descens impossibles durant l’estiu, el fenomen que no para de créixer i atraure públic és el descens urbà.  Escales, carrers estrets, obstacles, salts… tot és vàlid per afavorir l’espectacle i posar a prova la tècnica, la resistència i la valentia dels ciclistes.

Amb multitud de cites al llarg de l’any arreu del món, són les proves a l’Amèrica Llatina les que probablement compten amb més aficionats i tradició competitiva. Països com Veneçuela, Bolívia o Colòmbia s’han afegit a la clàssiques cites de Xile o Mèxic. Precisament és a Colòmbia d’on surt el darrer vídeo impressionant d’aquesta modalitat. Marcelo Gutiérrez es va endur el triomf fa dues setmanes a casa, a Manizales. Gutiérrez és una llegenda i no va fallar a la seva ciutat natal.

És el primer dels tres vídeos que hem seleccionat. Tres dels millors vídeos amb càmera subjectiva de l’Urban DH:

La Copa del Món i els grans descensos urbans

Encara que sembli mentida, aquest descens és una de les moltíssimes proves capaces d’oferir imatges similars. Molts esportistes, com Gutiérrez, les aprofiten per preparar el circuit de la copa del món. Aquesta competició seria la que més prestigi els ofereix. Ara bé, no hi ha res comparable com vèncer al mític descens de Taxco, a Mèxic, probablement el més famós del món. Allà s’apleguen cada any milers de persones que veuen patir els ciclistes en carrers certament estrets i gris complicats.

Kelly McGarry, un dels grans especialistes mundials, ens va oferir el seu punt de vista en aquest vídeo sensacional:

Un altre circuit preuat és el de Valparaíso, a Xile, que ja acumula 15 edicions i que s’ha acostumat a traçar part del recorregut per cases i patis privats. A Valparaíso pot passar de tot. I si no que li diguin al rider que fa cinc anys va fer aquest descens. Fins i tot va haver d’esquivar un gos en el primer tram del recorregut. No us poseu nerviosos!

https://www.youtube.com/watch?v=xIe6hYAdw_I

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!