L’hora del millor bàdminton

2 minuts de lectura
El bàdminton és un clar exemple d’esport conegut per tothom que, cada quatre anys i quan el peveter olímpic és encès, emergeix perquè tothom el segueixi. Això ens passa a casa nostra i no és un “mal” únic d’aquesta especialitat, està clar. Però, qui ho diu que fins que no estiguem tots pendents de Tòquio no podem estar al cas de tot el que passa amb el bàdminton. Avui arrenca una oportunitat d’or per copsar el moment i possibilitats dels millors d’aquest esport.

L’elit mundial del bàdminton, tot i alguna baixa sonada, secita a Basilea. Els millors jugadors procedents de gairebé 50 estats competeixen en les moderníssimes instal·lacions de la St. Jakobshalle entre el 19 i el 25 d’agost. És la 25a edició del mundial de bàdminton TOTAL BWF i s’hi disputen les disciplines individual masculina i femenina, dobles masculins i femenins i dobles mixtos. Els afeccionats al bàdminton gaudiran d’un esdeveniment esportiu internacional en un recinte amb un espectacular aforament de 30 000 espectadors. Sí, per bàdminton!

 

En clau femenina, la baixa de l’espanyola Carolina Martín guanyadora en tres ocasions del Campionat pot restar interès a l’esdeveniment. Martín ha prioritzat la preparació per a Tòquio 2020 i és que l’horitzó olímpic estarà molt present a Basilea.

El quadre és clau

En els mundials de bàdminton el sorteig del quadre llança moltes pistes sobre el camí cap a la victòria dels màxims favorits. Així veiem a l’actual defensor del títol Kento Momota (JAP) que té en el seu quadre al cinc vegades campió Lin Dan (CHI) a més de l’esperança de Malàisia Lee Zii Jia i el HS Prannoy de l’Índia. Entre els enfrontaments interessants de primera ronda en ‘singles’ masculins es troben el propi Lin contra el veterà Nguyen Tien Minh, Lee Zii Jia contra Ygor Coelho i el segon favorit Chou Tien Chen contra Hans-Kristian Vittinghus.

Kento Momota en acció – Wikimedia Commons

En els senzills femenins, la primera favorita és Akane Yamaguchi que si com és més que previsible avança amb victòria podria haver de competir amb la campiona de 2013 Ratchanok Intanon que evolucionarà pel seu costat del quadre. La segon cap de sèrie és Tai Tzu Ying s’enfrontaria amb la dues vegades subcampiona Pusarla V. Sindhu en els quarts de final.

Val a dir que les partides de bàdminton són intenses i espectaculars i que en contra del que molta gent es pensa aquest esport és un dels més exigents a nivell cardíac i aeròbic que hi ha.

Akane Yamaguchi – japantimes.com / KYODO
El Bàdminton català, en espera

No hi ha representants de casa nostra al Mundial i és que de fet la selecció espanyola només hi acredita dos representants. És temps d’esperar, de preparar, de fer forta la base de la piràmide si es vol anar creixent per “ser-hi” algun dia. Si mirem el que puja una esperança pot ser Jofre Comella, un joveníssim jugador de l’Associació Granollers Esportiva que recentment ha estatcampió d’Espanya sub13 en Individual Masculí i sots-campió en Dobles Masculí fent parella amb Javier Nadal (Portmany), culminant un gran any. Comella pot ser la nostra Carolina Martín?