El tretzè top-10 dels nostres

1 minut de lectura
És un perfeccionista sistemàtic i és probable que no estigui content. Ha arribat a quarts del Masters 1000 de Cincinnati, el torneig que fa de conillet d’índies per a l’Open dels Estats Units però segurament aspirava a més. En un torneig on hi ha hagut una ràtzia de favorits importants, caure amb Richard Gasquet és una llàstima. Per més que el francès hagi fet bo allò que sap més el dimoni per vell que no pas per dimoni.

Fer quarts a Cincinnati, venint de fer quarts a Montreal a redós del seu sensacional Wimbledon no és poca cosa. A l’All England Cup, a la catedral del tennis va fer semifinals i no va anar més enllà perquè el número 1 del món Novak Djokovic va veure que o treia la seva millor versió o aquest nano de la Plana se li travessaria. Aquell dia, sobre l’herba, potser molts van descobrir un tennista pencaire i obstinat, de 31 anys. Es diu Roberto Bautista Agut i li agrada de remarcar els dos cognoms. I aquest dilluns serà un dels 10 millors tennistes del món, cosa que és molt fàcil de dir però ben difícil d’aconseguir. El tretzè de casa d’aconseguir-ho en tota la història.

Anar-hi, anar-hi i anar-hi

Tal com resa aquella màxima d’Antoní Massaguer, per triomfar en el món del tennis Roberto Bautista no ha fet altra cosa que anar-hi, anar-hi i anar-hi. Poc té a veure aquell jovenet prometedor que es penjava la medalla d’or als Jocs Mediterranis de Pescara, el 2009 amb el jugador perspicaç i insistent que de la mà del seu duet d’entrenadors Tomàs Carbonell i Pepe Vendrell ha enllaçat des del 2014 cinc anys d’èxits concatenats, fins a nou títols de l’ATP i amb palmarès en tres superfícies: herba, terra batuda i dura.

El seu 2019 començava de bones a primeres amb el títol a Doha i des de llavors s’ha instal·lat en un nivell de joc i resultats fefaents que es correspon amb el premi de ser top-10 i, en espera del que passi al darrer Gran Slam, li obre totes les portes. El de Benllonch, gran amant dels cavalls per evadir-se de la pressió de la competició, és un rival amb el que ningú es vol creuar.

El quadre d’honor del tennis de casa

Amb la seva incorporació al Top-10, Roberto Bautista Agust queda incorporat al quadre d’honor del tennis de casa nostra, aquell que recull els que han arribat a estar entre els 10 millors tennistes del moment, juntament la posició màxima a la que van arribar i l’any que ho van aconseguir.

1. Rafael Nadal (2008), Carlos Moyà (1999), Juan Carlos Ferrero (2003)
2. Àlex Corretja (1999)
3. Sergi Bruguera (1994), David Ferrer (2013)
5. Tommy Robredo (2006)
6. Albert Costa (2002)
7. Joan Aguilera (1984), Emilio Sánchez (1994)
10. Carlos Costa (1992), Félix Mantilla (1998), Roberto Bautista Agut (2019)