Els principals beneficis de les arts marcials per a infants

3 minuts de lectura

La majoria de pares i mares no creuen que apuntar els seus fills a entrenaments d’arts marcials sigui una bona idea, ja que viuen en una cultura que glorifica la violència. Absolutament tot, des dels videojocs fins a la música, sembla estar centrat en la violència, i els pares temen que els seus fills també siguin agressius i violents. És essencial recordar que, si bé les pel·lícules d’acció d’arts marcials estan plenes de ferides sagnants i comportaments violents, Hollywood tendeix a exagerar i portar les coses força lluny.

En termes simples, les arts marcials són una combinació d’exercicis físics, tècniques de lluita i disciplina mental. Coordinen el cos i la ment, cosa que permet als infants rebre força mental i física simultàniament. Inscriure els vostres fills en la formació d’arts marcials comporta una sèrie de beneficis. Enumerem alguns dels més rellevants a continuació:

Coneixements d’autodefensa

En primer lloc, l’entrenament d’arts marcials per a infants és recomanable els dóna habilitats d’autodefensa. Són capaços de defensar-se millor davant qualsevol perill inesperat. La majoria de programes d’entrenament d’arts marcials també ensenyen als nens tècniques d’intel·ligència de carrer que els poden ajudar a evitar situacions de conflicte. Amb l’augment de les taxes de criminalitat, és una bona idea apoderar els seus fills perquè puguin solucionar situacions problemàtiques per si mateixos.

https://www.youtube.com/watch?v=XL7GyzbJ6tU

Millorar la forma física

Un altre dels beneficis de les arts marcials per als vostres fills és l’aptitud física. Les tècniques implicades en les arts marcials requereixen una gran quantitat d’esforç que tenen a veure amb els escalfaments amb flexions o salts de tota mena. El sistema cardiovascular i els músculs es posen a prova a través dels moviments d’arts marcials, que poden ser immensament útils en l’enfortiment i la tonificació dels músculs. El vostre fill estarà en bona forma física i guanyarà flexibilitat i tonificació.

Desenvolupar autodisciplina

Les arts marcials són molt útils en inculcar concentració mental als vostres fills. Els proporciona capacitat de concentrar-se en una tasca i no abandonar-la fins que s’acaba. La disciplina sobre tècniques, costums i uniformes que les criatures aprenen durant l’entrenament sovint es trasllada en d’altres parts de la seva vida. Per exemple, a les tasques de casa o a l’escola.

Augmenta la confiança en un mateix

Els infants involucrats en les arts marcials sovint desenvolupen l’autoconfiança ràpidament. Quan treballen amb un programa d’arts marcials compten amb objectius mesurables. Hi ha un sistema de classificació basat en el cinturó, que és realista i pot ser assolit de mica en mica. Cada cop que un infant domina una nova tècnica o apuja el seu nivell percebrà una sensació de satisfacció. Això augmentarà la confiança en si mateix de forma notòria.

arts marcials

Nodreix les seves habilitats socials

L’entrenament d’arts marcials comporta que els nens es relacionin amb altres persones o hagin de treballar en equip. Això pot ajudar els infants a desenvolupar habilitats socials. Aprenen a treballar com a part d’un equip i a cooperar amb altres nens. D’aquesta manera, seran capaços d’interactuar amb desconeguts d’una forma més encertada, fet que pot ser molt beneficiós per a ells a llarg termini.

Resol els conflictes

En la majoria de programes d’entrenaments d’arts marcials una classe està formada per nens procedents d’ambients diferents (classe social, origen, sexe…). Això implica que poden aparèixer conflictes i punts de vista diferents. No obstant això, aquestes escoles creen un ambient que permet als infants aprendre l’art de compartir i la compassió. Amb el pas del temps, els nens són capaços d’aprendre a ser pacients i poden resoldre conflictes a la feina o a l’escola de forma harmoniosa. Ells opten per la lluita com l’últim recurs, després d’haver-ho provat tot abans d’utilitzar-la.

Millora l’equilibri i la postura correcta

Quan realitzen qualsevol tècnica d’arts marcials, és essencial per als nens mantenir l’equilibri i la postura correcta. En cas contrari, poden patir rampes musculars o lesions greus. Els seus ossos i músculs són fràgils perquè estan en plena etapa de desenvolupament. Els entrenadors són capaços de dissenyar programes adequats que els ajuden a millorar l’equilibri del cos i enfortir els músculs al mateix temps.

Aprenen a respectar

El respecte és un element central del programa d’arts marcials i la lluita és una eina, en tot cas, secundària. Els infants s’inclinen davant els seus mestres i els seus entrenadors. També se’ls ensenya a tractar amb respecte a la resta de companys i també se’ls ajuda a aprendre a respectar-se a si mateixos, a respectar els mestres, pares i amics.

* Article de Waqar Hassan, publicat originalment a Ground Report.