Continua la imbatibilitat al Palau Blaugrana

2 minuts de lectura
La plaga de lesions a la posició de base està dificultant veure el potencial real de l’equip d’Svetislav Pesic i, per tercer partit consecutiu, els tres de la primera plantilla estaven fora de la disposició del tècnic pel partit davant del València Bàsquet.

A més a més, es tractava del segon partit a casa de la màxima competició europea, on el ple de victòries local el porta a liderar la classificació junt amb el CSKA de Moscow. Fins i tot, podríem afegir que era el primer en condicions normals, després de la coincidència de la Vaga General del 18 d’octubre amb l’enfrontament contra l’Alba de Berlin.

Inici igualat

El partit va començar amb intercanvis en el marcador, sense cap dominador clar. L’encert de Mirotic a una banda, era contestat pel de Jordan Lloyd a l’altra. De fet, seria Àlex Abrines, entrant amb la segona unitat, que donaria la primera diferència important als locals, després de dos triples consecutius.

Els taronges reaccionarien i tornarien a ajustar la diferència fins el 21 a 19 a la finalització del primer quart.

Àlex Abrines, protagonista a la primera part. – @FCBbasket

I durant el segon període la dinàmica va ser exactament la mateixa: igualtat màxima. De totes formes, semblava que, a poc a poc, eren els valencians qui es feien amb el domini del partit i aconseguien una mínima diferència de 4 punts amb poc més de dos minuts per diputar-se.

Però el talent del Barça és espectacular i, tot i que el joc de l’equip no era gaire coral, entre Higgins i Mirotic signaven un parcial que portava el partit al descans amb victòria parcial local, 44 a 41.

Homenatge a Jordi Trias

Abans de començar la segona part, el Barça va retre homenatge a Jordi Trias que aquesta setmana havia anunciat la seva retirada.

Ovació del Palau en ple, mentre apareixien a la pista Juan Carlos Navarro, Roger Grimau i Víctor Sada per reagalar-li una samarreta emmarcada amb el seu número 8.

Més igualtat a la segona part fins que el talent decideix

A la represa la dinàmica del partit no variava gaire, amb una ràpida igualada del conjunt valencià i, intercanvi de cistelles a partir de llavors. Una igualtat que només la trencaria un triple final de Colom, finalitzant el quart 62 a 65.

Fins i tot a l’últim període cap dels dos equips aconseguia desmarcar-se. Apareixia Mirotic, Higgins, Lloyd, Ndour, San Emeterio, però sense ser capaços de decantar la balança cap a cap dels dos costats.

Cory Higgins, decisiu – @FCBbasket

Al final, però amb 20 segons per jugar-se i tres punts per sobre els de Pesic, Cory Higgins es jugaria la bola calenta i anotaria un magnífic triple que signaria la sentència a un partit trepidant.

A l’acabar, el marcador reflectia el 83 a 77 i, millor encara, els de Pesic acabaven la primera de la doble jornada inter-setmanal amb el lideratge en solitari, aprofitant-se de la derrota del CSKA a casa davant de l’Olympiakos.