Són la pera!

3 minuts de lectura
Aquests americans estan sonats. I cada any per aquesta època el país més poderós del món es paralitza per una competició que amb xifres d’audiència a mà els interessa més que la NBA: el beisbol. Es disputen les Sèries Mundials, que són les finals entre els guanyadors de les dues lligues i com tot també tenen sobrenom: se’ls diu ‘El clàssic de la tardor’.

Aquest any les Sèries Mundials semblen tocades del bolet i l’explicació l’hauríem d’anar a buscar a algun especialista. Si no ets especialment aficionat d’aquest esport, cal reconèixer-ho, costa d’aguantar les llargues sessions de cadascun dels partits. Però també hi ha gent que no mira ciclisme en tot l’any i pel Tour s’amorra a la televisió o reputats especialistes en esgrima quan són els Jocs que durant quatre anys no han vist un floret. La gràcia dels grans esdeveniments és que l’atenció es compta per milions d’espectadors i aquella expressió de l’esport transcendeix. Es globalitza. I això ho tenen molt clar als Estats Units quan passa el que ha passat enguany amb les World Series: que tot es dirimeix a l’últim partit. Que ens n’anem al ‘Game 7’.

Aquesta propera matinada –hora catalana– hi haurà molts milions de persones expectants de veure qui és el millor equip del món d’aquest esport. Televisions, tauletes, ordinadors i mòbils restaran pendents del que passi a Houston. Hi juguen els Astros, l’equip local contra els Washington Nationals, com a visitants i si ens deturem aquí un neòfit por pensar que això atorga millor posició als primers. I arribats a aquest punt és quan veiem per què diem que enguany s’han trastocat del tot.

El de casa no pot!

Portem quasi 25 hores de Sèries Mundials i cap equip ha estat capaç de guanyar jugant de local

Per a què vols el públic a favor si guanyes quan jugues fora? Aquesta és la pregunta que tothom es fa amb el desenvolupament de les World Sèries més boges dels últims anys. La sèrie està empatada en vigílies del setè partit però el curiós és que les tres victòries dels Astros han arribat en els tres partits jugats a Washington a casa dels Nationals… que van començar el Clàssic de Tardor guanyant els dos primers partits a Houston i en un sisè partit que podia suposar dir adéu al títol ho van tornar a fer. Portem quasi 25 hores de Sèries Mundials i cap equip ha estat capaç de guanyar jugant de local. L’equip de Texas ja no és que sigui supersticiós… és que potser fins i tot signaria haver de jugar aquesta propera nit a la capital federal!

Aquesta passada matinada, els Washington Nationals van salvar el match ball batent 7-2 el sisè partit a casa dels Houston Astros i d’aquesta manera van enllaçar un nou partit de la sèrie guanyat pel visitant i encaminant la sèrie allà on tothom vol veure sempre: un Game 7. Final per KO. Un guanyador i un vençut.


Què diu la història?

En la història de la MLB, 39 vegades s’ha emportat la Sèrie Mundial a la setena partida on els equips visitants tenen marca de 20-19. Aquest any, Washington jugarà com a visitant en el Minute Maid Park, casa de Houston Astros, que van guanyar d’aquesta manera a casa de Los Angeles Dodgers, en l’últim Clàssic de Tardor que tenen a les seves vitrines.

D’aquella Sèrie Mundial, George Springer va resultar l’MVP en batre-li un quadrangular de dues carreres en l’última carrera al llançador Yu Darvish. També va resultar el primer batedor a connectar home runs en quatre duels del Clàssic de Tardor de manera consecutiva.

Els Houston Astros tenen aquesta experiència en un partit dramàtic i definitiu com aquest. En canvi els Nationals estan disputant la primera Sèrie Mundial en la seva història. L’expectació és altíssima: Max Scherzer i Zack Greinke buscaran donar-li la glòria als seus respectius equips. Tot el que ha passat fins ara ja és història. D’aquí a nou entrades tindrem nou campió mundial.