El Campionat del Món de piragüisme de la Seu Urgell finalitza amb un bon balanç esportiu i organitzatiu

1 minut de lectura

El Parc del Segre de la Seu d’Urgell ha viscut avui l’última jornada dels Mundials de Canoe Eslàlom i Descens 2019 de piragüisme. L’esdeveniment ha estat un èxit esportiu i organitzatiu durant cinc dies, amb molt d’ambient, on la representació estatal ha obtingut un balanç de 6 medalles (1 or, 4 plates i 1 bronze), algunes de les quals amb participació catalana. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha seguit les últimes proves del Mundial.

El guanyador del MK1 ha estat el txec Jiri Prskavec per davant del segovià  David Llorente i el basc Joan Crespo, resident a la Seu d’Urgell. D’altra banda, Espanya ha estat l’únic país amb dues participacions femenines a la final individual de canoa, reflex del dur treball de les palistes de la Federació Espanyola. Núria Vilarrubla i Klara Olazabal s’han plantat a la final per a una lluita entre les deu millors del campionat, després d’aconseguir el passat dimecres la plata en la competició per equips de la mateixa modalitat.

Olazabal ha aconseguit una meritòria cinquena posició gràcies al seu temps de 107.23 segons, mentre que l’urgellenca Vilarrubla ha començat segura i millorant el temps de la ronda prèvia, però ha acabat lluny del podi, amb el millor setè registre. La guanyadora ha estat l’alemanya Andrea Herzog, seguida de la llorejada australiana Jessica Fox i l’austríaca Nadine Weratschnig.

Gràcies a les seves actuacions en aquests Mundials, Espanya aconsegueix una plaça per estar en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020 en WC2. Les dues finalistes estan preseleccionades i una d’elles tindrà el màxim honor de competir al país nipó. Aquesta serà la primera vegada que la canoa femenina serà esport olímpic, per la qual cosa serà una cita amb la història per una de les dues. Per primera vegada en la història del canoe eslàlom espanyol s’han aconseguit les quatre places olímpiques per país en les modalitats de WK1, WC1, MK1 i MC1.

Gerard Figueras ha estat acompanyat durant la jornada per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el president de la Federació Internacional de Piragüisme, José Perurena; el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell; el cap del comitè d’estil lliure de la Federació Internacional de Canoe, Lluís Rabaneda; el director del Comitè Organitzador del Mundial, Ramon Ganyet; el president del comitè organitzador dels Jocs de París 2024, Tony Estanguet, i el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, que també va seguir les proves d’ahir dissabte, entre altres autoritats.