Barcelona 11/07/2018. Estadi Municipal d'Atletisme Joan Serrahima, 21è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. MIGUEL LÓPEZ MALLACH per Fosbury.cat

El dia 25 sortirem al carrer pel DEFC

1 minut de lectura
Serà el quart any que a Catalunya sortirem pel Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC).

Volem fer una classe d’Educació Física (EF) perquè la ciutadania vegi què és l’EF en el marc de l’escola del segle XXI. Encara hem de reivindicar que no som els de Gimnasia, com alguns per inèrcies passades s’hi refereixen, ni els de Gimnàstica, que és un esport específic. En el context educatiu, nosaltres, els professors i mestres, juntament amb el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) que jo represento com a president defensem l’Educació Física amb tots els seus atributs, fonamentats en uns coneixements científics universitaris.

Una Educació Física que vol facilitar als alumnes, futurs ciutadans, estils de vida activa i saludables, unes pràctiques físiques que siguin el pòsit necessari per gaudir d’un cos sa per a tota la vida. Per això sortirem al carrer més de 220 centres educatius de tot Catalunya, des d’Ulldecona a Roses i des del Segrià i el rerepaís fins a la costa. Enguany donarem veu a més de 21.000 alumnes participants.

Jo, de vostès, també els acompanyaria per donar- hi suport el dia 25 d’abril.