Altafulla acull la Copa d’Europa de patí a vela

1 minut de lectura
Del 19 al 21 d’abril les aigües d’Altafulla seran l’escenari de la gran cita internacional del patí a vela.

El patí a vela (o patí català) és una classe monotip de catamarà que no disposa ni de timó ni d’orsa. D’aquesta manera, el rumb del vaixell es controla únicament amb la posició de la vela i del patró. Una modalitat singular i arrelada a casa nostra que aquests dies de Setmana Santa viurà la seva competició internacional més important a les aigües tarragonines gràcies a la disputa de la Copa d’Europa de Patí a Vela al Club Marítim Altafulla.

Aquest tipus d’embarcació es va dissenyar a Catalunya l’any 1942 i ha sofert molt poques modificacions des del seu origen, fisn al punt que la majoria dels vaixells se segueixen fabricant amb fusta i de forma totalment artesanal. Actualment, en pràcticament totes les platges del litoral català es poden veure patins a vela, un tipus d’embarcacions també presents en altres indrets de l’estat espanyol (Cantàbria, Cadis) i especialment protagonista a Bèlgica.

La Copa d’Europa de patí a vela comptarà, si la meteorologia ho permet, amb tres mànigues competitives el divendres, tres més el dissabte i dues el diumenge, amb l’hora de sortida prevista al voltant de les 12 del migdia però variable en funció del vent. Essent la competició internacional més rellevant del patí a vela els millors especialistes en aquest tipus d’embarcacions figuren entre els inscrits d’Altafulla. En resum, una competició amb més de 100 regatistes amb els seus corresponents acompanyants que ja fa un any que el Club Marítim Altafulla està preparant a consciència.

El Patí a Vela, una modalitat tradicional i espectacular / Black Sail

En els darrers sis mesos les aigües d’Altafulla ha acollit sessions d’entrenament específiques de cara a la Copa d’Europa i la condició d’amfitrió del club tarragoní ha ajudat el CM Altafulla a fer créixer el nombre de regatistes inscrits al club amb una desena de noves incorporacions.

Els aficionats que s’apropin a Altafulla, més enllà de gaudir de les regates, també podran participar de les activitats lúdiques complementàries, alimentar-se a través de food-trucks, provar activitats nàutiques de forma gratuïtes i conèixer al detall les embarcacions del patí. A més, els espectadors que vulguin podran presenciar l’inici de les regates des de la línia de sortida gràcies a un servei xàrter gratuït per part de l’organització.