Els rècords més absurds del món (1): Skate sobre dues rodes

1 minut de lectura

L’esport està ple de reptes impossibles, és cert. N’hi ha alguns que sovint ens preguntem si són necessaris. Atès que la recerca del fet únic és un element comú a molts indrets del món i en disciplines de tota mena, iniciem una secció discontínua: els rècords més absurds del món o aquelles proeses que si algú no hagués intentat tampoc les hauríem trobat a faltar.

El talent de Simon Stricker ens sembla immens. No és gens fàcil fer el què fa i la seva habilitat sobre el monopatí és, senzillament, extraordinària. Al massís de la Bernina, als Alps, aquest esportista ha decidit fer una demostració d’equilibri sense precedents que l’han convertit en la persona capaç de completar un recorregut més llarg sobre l’skate sense posar els peus a terra i evitant en tot moment que les dues rodes de davant toquin a terra. Això sí: trajecte controlat, lluny del debat sobre el risc, l’skate i les carreteres de muntanya.

El millor moment del repte: la neteja prèvia del terreny / Fotografia: Bodo Rüedi
El millor moment del repte: la neteja prèvia del terreny / Fotografia: Bodo Rüedi

El nou rècord del món oficiós

Ja havíem vist amb anterioritat rècords similars en altres disciplines (per exemple, l’aixecar roda clàssic de la bicicleta), però en aquest cas s’hi suma la dificultat d’encarar els diferents trams d’un descens que va canviant de desnivell i en què el rider, en conseqüència, ha d’adaptar la velocitat al pendent i als girs de la carretera. La velocitat mitjana va ser de 31,5 km/h i l’objectiu de 2km que s’havia marcat abans d’iniciar el descens va ser superat satisfactòriament.

2,17 quilòmetres per a un nou rècord del món oficiós en què és ben distret veure el balanceig de l’artista-esportista durant tot el trajecte. Gaudiu-lo!

Si us molesta la pantalla partida, també hi ha un vídeo de continuïtat gravat per la persona que l’acompanya amb bicicleta i en trobareu més que ja mesclen totes les imatges des de les diferents càmeres que acompanyaven a Stricker.