L’Emmarcat: Soren Kragh Andersen

3 minuts de lectura

Aquesta temporada l’hem començat fort i us hem parlat ja de molts corredors sub-23 molt interessants. Tenim moltes ganes d’investigar-los i fer-vos-els conèixer. Abans, però, encara tenim pendent 2 o 3 corredors que, tot i ja formar part d’equips World Tour fa un temps, segueixen sent corredors molt joves i molt prometedors: són tres ciclistes del 1994 que us presentarem avui i els dos propers programes: un danès, un alemany i un suís. Avui és el torn del danès: Soren Kragh Andersen.

En Soren va néixer el 10 d’agost de 1994 a Middelfart, ciutat costanera de 15.000 habitants al centre de Dinamarca. De ben jove es va iniciar al ciclisme junt amb el seu germà 2 anys més gran, Asjborn, professional també al Delko Marseille de la categoria Continental Professional.

Soren Kragh Andersen i el seu germà Asbjorn

El 2011 inicia la seva etapa Junior al seu país i aconsegueix un palmarès realment envejable. En el seu primer any guanya tres curses i fa 8 podis al calendari europeu. A més, acaba l’any amb un 11è lloc als mundials de casa, a Copenhagen.

El seu segon any de junior va a més i millora prestacions. Ja participa al calendari sub23 amb la selecció nacional, amb qui aconsegueix 2 victòries i 5 podis destacant una etapa a la Course de la Paix i la 10a posició als mundials de Valkenburg.

Amb només 18 anys, el 2013 passa a professionals amb l’equip Team Trefor danès, on ja corria el seu germà. Aquella temporada és d’adaptació i no aconsegueix cap resultat destacat ni en calendari sub23 ni en el professional.

Una vegada assentat a l’equip, el 2014 fa un pas endavant a la seva carrera. Inicia l’any amb dos podis a clàssiques sub23 i al maig es proclama campió nacional sub23 contrarellotge. A més també cal destacar un 4t lloc a la crono del Tour de Dinamarca (HC) i un 16è al mundial CRI sub23 de Ponferrada.

La progressió que venia protagonitzant fa que el 2015 sigui el seu gran any, ja que aconsegueix explotar tot el seu potencial! A l’abril arrassa al ZLM Tour guanyant etapa, contrarrellotge per equips i general, al maig guanya a Hadeland i és segon a Ringerike GP a Noruega (darrer el seu germà) i a finals de més aconsegueix una etapa i fa segon a la general al Tour dels Fiords.

Al juny, ja fora del seu pic de forma, fa uns nacionals molt dignes: 2n i 3r als sub23 de crono i ruta i 5è al nacional elit en línia. Completa l’estiu amb 2 podis al Tour de Dinamarca (incloent la crono), 2 etapes al Tour de l’Avenir (Pròleg i sprint trencat) i finalitza 16è al mundial sub23 en crono de Richmond.

Així, després d’una temporada més que notable al sub23, el 2016 fitxa pel Giant (actual Sunweb).

Inicia molt fort el seu primer any al World Tour, controlant com ningú els talls provocats pel vent a Qatar i acabant 6è a la general (millor jove). Altres resultats interessants són un tercer lloc a Oman, quart a la crono de California o setè als nacionals.

El 2017 el torna a iniciar molt fort i s’endú ben d’hora la seva primera victòria com a World Tour, es al Tour d’Oman, on s’imposa a Rui Costa i Hermans a la pujada a la presa de Quriyat. No cal dir que és un victòria de molt de mèrit!

Soren Kragh Andersen, triomfant a Oman

Segueix la temporada corrent les clàssiques belgues de Flandes, on l’equip ja li otorga una certa llibertat: Com a millor resultat, destaquem el 16è lloc a la Gent Wevelgem .

A la segona part de l’any queda quart a la contrarellotge individual dels nacionals danesos i disputa la seva primera Gran Volta, la Vuelta, on es fica en alguns sprints i aconsegueix dues terceres posicions.

Per arrodonir l’any es proclama campió del món en contrarellotge per equips amb el Sunweb als mundials de Bergen (acompanyat d’un altre emMARCat, Sam Oomen) i finalitza 12è al mundial en ruta.

En Soren és un tot terreny, amb el seu 1’78m i 73Kg. Bon rodador i contrarrellotgista, es defensa molt bé a la mitja muntanya i sobretot brilla quan les condicions meteorològiques no son favorables. Sempre ha dit que les seves carreres preferides son l’Strade Bianche i el Tour de Flandes. Des de l’Etapa Reina ens encantaria veure’l brillar en elles properament!

Per cert, un cop ja estava fet aquest EmMARCat, el Soren ha quedat segon a una de les clàssiques amb més prestigi de França, la París Tours!