Supercopa d’Espanya de rugby: David contra Goliat

2 minuts de lectura
Els catalans tenen la difícil missió de tombar el totpoderós VRAC Quesos Entrepinares. Missió impossible per a la Santboiana?

El tòpic esportiu de “res a perdre” sembla fet a mida per al partit de la Santboiana d’aquest diumenge. El club català viatja demà cap a terres castellanes amb la difícil tasca de tombar el totpoderós VRAC Quesos Entrepinares, vigent campió de la Divisió d’Honor i principal dominador de l’oval espanyol les darreres temporades.

No tan sols ha de bregar amb el rival més dur de la competició, sinó que a més li toca fer-ho a casa seva, en un Pepe Rojo que s’espera més calent que mai tenint en compte les circumstàncies político-socials que irremeiablement afecten també el món de l’esport.

Kalokalo Gavidi capitaneja el Quesos Entrepinares / Fotografia: Aram Prats
Kalokalo Gavidi capitaneja el Quesos Entrepinares / Fotografia: Aram Prats

Com a afegit, l’equip del Baix Llobregat no es troba en el seu millor moment, doncs aquesta és la Santboiana menys “kiwi” dels darrers anys. Tan sols tres novazelandesos (Afa TauliEthan Woodmass i Harry Fitzsimons) vesteixen enguany el color blau, deixant una majoria de jugadors locals com a gruix d’una plantilla que troba a faltar els Baker, Mitchell, Truesdale i Moreschi.

Amb una victòria en quatre enfrontaments, el Sant Boi està protagonitzant un inici de curs erràtic, amb el mateix gust per moure la pilota però sense pòlvora per trencar les defenses rivals i amb problemes per defensar ordenadament i de forma regular els 80 minuts.

Alberto Millan ocuparà la posició de “9” per la baixa d’Héctor Garcia. / Fotografia: UES
Alberto Millan ocuparà la posició de “9” per la baixa d’Héctor Garcia. / Fotografia: UES

Per contra, el Quesos Entrepinares tan sols ha deixat escapar 1 punt dels 20 possibles. Els castellans han reforçat encara més la plantilla de la campanya anterior, i busquen novament regnar en un oval espanyol cada vegada més polaritzat entre els equips que caminen cap al professionalisme a passes veloces i els que no tenen més remei que trempejar entre l’amateurisme i el professionalisme.

El duel de diumenge (12:30h en directe per Teledeporte i pel web d’Esport3) serà la representació rugbística del David contra Goliat, però la Santboiana té un factor a favor que no pot passar desapercebut. No té cap pressió. El camp, el rival i el joc fan pensar en un triomf del VRAC, i per tant els catalans poden saltar a la gespa del Pepe Rojo centrats en divertir-se i en treure el rugby que porten dins.

Afa Tauli vol liderar els seus cap a un improbable triomf / Fotografia: UES
Afa Tauli vol liderar els seus cap a un improbable triomf / Fotografia: UES

Tota la pressió per als castellans

L’obligació de guanyar és per al Quesos, que no pot fallar davant la seva afició amb una plantilla repleta de fitxatges. Si la Santboiana aguanta l’envestida inicial dels locals i manté un marcador ajustat, els dubtes poden planejar a les grades de l’estadi val·lisoletà, passant factura a un conjunt quesero que vol i espera atropellar els blaus.

Fàcil d’escriure i complicat de dur a terme, però la Santboiana ha de creure i aferrar-se a aquest clau roent per repetir la gesta de la final de la Copa del Rei. Al Zorrilla ja va trencar molts pronòstics. Per què no també al Pepe Rojo?