L’Emmarcat: Christopher Lawless

3 minuts de lectura

El Team Sky és un dels equips que encara ens queda per presentar-vos la seva plantilla del 2018. Més enllà de l’afer Froome i de les animadversions que pugui crear un equip tant superior, no podem dir que no sigui un equip que no aposti per a la joventut. I això, des d’aquesta secció, sempre és un aspecte a celebrar. Ja us hem comentat que han signat per al 2018 a 3 dels millors corredors sub23 del mon: Bernal, Halvorsen i Sivakov. Avui, però, us portem al 4t fitxatge sub23 que han realitzat: un corredor nacional que engreixa el talent britànic conformat per 3 joves fitxats el 2017: Dibben, Doull i el nostre amic Tao Geoghegan Hart. Avui us portem a Christopher Lawless.

En Chris va néixer el 4 de novembre del 1995, te ara 22 anys, a Wigan, ciutat metropolitana de Manchester. Des de petit anava amunt i aval amb la bicicleta i als 12 anys es va enrolar a un club local on va començar a competir, tant en ruta, mountain bike i pista. Tots sabem de la rellevància del ciclisme en pista britànic i dels programes nacionals de desenvolupament. Amb 14 anys va entrar a formar part de l’acadèmia nacional. Va estar compaginant les 2 disciplines fins ja ven entrat el 2014, quan ja corria entre els professionals. A partir de llavors, però, va decidir centrar-se a la carretera per poder arribar algun dia a un equip World Tour, davant la impossibilitat d’entrar als equips nacionals de pista a les grans probes.

La seva etapa junior va ser força exitosa. Malgrat això, no amaga que el ciclisme no era més que una diversió, i per exemple practicava esports com el rugbi o el futbol als equips escolars del seu institut. El 2012, el seu primera any, va ser 3r en una etapa de la Course de la Paix com a millor resultat. El 2013 es va endur ja una clàssica alemanya de la copa de les nacions i es va proclamar campió nacional junior en ruta. A més va endur-se una etapa i la regularitat del Trofeu Karlsberg i va sumar 4 podis més en etapes de la Copa de les nacions.

El 2014, el seu primer any com a sub23, el va córrer sols amb l’acadèmia britànica i l’equip nacional. Com tots els anys de debut va ser u any d’aprenentatge i amb pocs resultats: el millor un 5è al sprint d’una etapa de l’An Post Ras irlandès.

El 2015 Christopher Lawless va passar a professionals amb el Team Wiggins, on va tenir la oportunitat de córrer al costat de Bradley Wiggins. Per ell va ser una inspiració i en va aprendre molt. A nivell de resultats va guanyar una clàssica del calendari nacional i un 6è lloc al GP Pino Cerami belga, guanyat per Gilbert. aquest resultat va ser un punt d’inflexió important, ja que es va adonar que podia tenir recorregut dins dels professionals. A nivell internacional amb la selecció va tenir participacions discretes. Encara va córrer algunes proves en pista, aconseguint algun top10 en puntuació i scratch.

El 2016 volia fer una passa endavant en la seva evolució. Va fitxar pel JLT Condor, un altre equip continental britànic i va córrer al costat d’un altre il·lustre veterà: Ed Clancy. Aquell 2016 va dominar el calendari nacional britànic amb 5 victòries i la general. Aquell calendari, però, se li feia petit, i no el reconfortava guanyar contra corredors amateurs. En el calendari UCI va aconseguir guanyar una etapa a la New Zeeland Cycle Classic (2.2) i va aconseguir algun podi en el calendari europeu. Malgrat això no va poder participar de les grans proves sub23 i la seva temporada va acabar a l’agost per una caiguda. Va quedar 9è al nacional en ruta.

Christopher Lawless, talent britànic

El 2017, aquest any, feia un pas endavant fitxant per l’ONE Cycling, equip que havia de tenir llicència Pro Continental. A darrera hora, però, no la va tenir. Aquesta decepció es va convertir en alegria quan l’Axxeon, el prolífic equip de desenvolupament, va fer un forat a la seva plantilla per a fitxar-lo. Ràpidament en Chris va retornar aquesta confiança que li havien donat amb resultats: va sumar 3 2ns llocs i un 3r ala Volta ao Alentejo i al Tryptique des Monts et Chateaux i, finalment, es va endur la seva 1a gran victòria a la clàssica de la copa del mon ZLM Tour, davant els grans sprinters sub23.

Va seguir l’any amb un 5è lloc darrere Bouhanni, Ewan o Groenewegen a Yorkshire i una nova victòria al Tour de Beauce. L’estiu va segui sent molt productiu: 2n als nacionals darrere Cummings, 3r ala Velothon Wales, 2n a una etapa del Tour de Utah, i una gran victòria al Tour de l’Avenir, on va atacar a falta de 10Km i va treure 2” al pilot comandat per Halvorsen. Va ser 3r una altra etapa darrere Halvorsen i Hodeg. Va acabar l’any al Tour de Gran Bretanya on va a tornar a treure el cap entre els millors sprinters del mon.

Fidel seguidor de Mark Cavenidish, en Christopher Lawless es defineix com a un home ràpid, que tant ho pot fer be en els grans sprints, com en clàssiques potents. El seu físic l’acompanya: 1,79m i 72 Kg per a poder guanyar les clàssiques que el desitja algun dia, com la Paris Roubaix, el Tour de Flandes, o la Milan San Remo. Li desitgem tota la sort del mon!