Jordi Xammar i Nora Brugman nou equip en 470 per París 2024

1 minut de lectura
Jordi Xammar, bronze olímpic a Toquio 2020 en la classe 470 amb el gallec Nicolás Rodríguez i triple medallista en mundials i europeus, competirà amb Nora Brugman en la nova categoria olímpica del 470 mixt buscant la classificació per París 2024.

El santjoanenc Jordi Xammar va veure clar després dels Jocs de Tòquio que volia seguir ampliant el seu palmarès. La sensació en acabar va ser la mateixa que quatre anys abans a Rio, la d’assolir un objectiu: “La felicitat després del bronze era inmensa, però en volia més”. Aleshores va entrar en escena Nora Brugman en enviar un missatge de felicitació a Xammar després que aquest aconseguís el metall al Japó. La regatista barcelonina té experiència en aquesta disciplina en què va competir per classificar-se pels Jocs Olímpics de 2016 fent parella amb Sofia Toro -medallista d’or a Londres 2012- i pels de 2020 juntament amb la seva germana Atlantic sota bandera estatunidenca.

Jordi Xammar: “La felicitat després del bronze era inmensa, però en volia més”

La resposta del flamant medallista va ser en forma de trucada per demanar a Brugman si volia formar equip per París 2024. “No ho vaig dubtar ni un segon”, confessa la catalana, i afegeix que “sempre he somiat competir en uns Jocs Olímpics, és un repte molt important”. Xammar tenia clar que el nivell de les tripulants a casa nostra és molt elevat i amb la Nora es coneixen des de la categoria Optimist, amb què s’inicien molts joves, i sempre s’han entès de primera, punt clau per Xamar: “Sempre ens divertim navegant plegats i en un cicle olímpic és molt valuós entendre’s bé amb l’altra persona”.

Nora Brugman: “No ho vaig dubtar ni un segon, sempre he somiat competir en uns Jocs Olímpics, és un repte molt important”

Fins el 9 d’abril es disputa el Trofeu Princesa Sofia Mallorca, la regata que obre el cicle olímpic de Nora Brugman i Jordi Xammar / @TrofeoSofia

Van començar a entrenar al setembre per comprovar si encaixaven i sembla que de moment els va força bé perquè ja han guanyat les regates de Vilamoura a Andalusia i la de Mallorca. El Trofeu Princesa Sofia Mallorca que s’està disputant aquests dies -fins dissabte dia 9- a la Badia de Palma obre el cicle olímpic de l’equip Xammar-Brugman, un període que esperen culminar pujant al podi a la capital francesa d’aquí a dos anys.

Imatge de portada: SailingEnergy i RFEV